Blue Sharks – A fiatalok is adtak pluszt a győzelemhez

Fazekas Csaba önbizalmának is jót tehetett a jó játék és a győzelem
Fazekas Csaba önbizalmának is jót tehetett a jó játék és a győzelem - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az is örömteli, hogy a Nyíregyháza Blue Sharks hetven pont alatt tartotta a Hódmezővásárhelyt.

Kosárlabda. Hozta a hazai formáját a Nyíregyháza Blue Sharks, amely a férfi NB I B csoport pénteki mérkőzésén húsz ponttal, 82–62-re múlta felül a Hódmezővásárhely csapatát. A megnyugtató különbség még úgy is összejött, hogy a Kék Cápák számára kicsit döcögősen indult a mérkőzés.

– Igen, ez a legfőbb gondunk, hogy nehezen tudjuk felvenni a ritmust, és erre idegenben többször is ráfáztunk már – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Hazai pályán persze más a helyzet, mert az ismerős közegben azért előbb-utóbb magunkra találunk, és meg tudjuk nyerni az ilyen meccseket, de idegenben többször is esélyt adtunk rá, hogy belelkesedjen az ellenfél, amivel megnehezítettük a magunk dolgát. Most az első negyed végére összeállt a játékunk, és utána felül tudtunk kerekedni.

Az kezdettől fogva látszott, hogy a Vásárhelyi KS elleni meccset ezúttal nem a támadójátékával fogja megnyerni a Blue Sharks, és végül a jóvédekezés adta a siker alapját. No meg az, hogy egységes csapatteljesítményt nyújtott a csapat, a bevetett ifjak is pluszt tudtak tenni a játékhoz. Az egyikük a szakmai igazgató fia, Sitku Márton volt, aki 13/3 pontig jutott.

– Annak örülök, hogy hetven pont alatt tudtuk tartani az ellenfelet, a hosszú távú sikeresség alapja ugyanis a jó védekezés – így Sitku Ernő. – Ami pedig a fiatalokat illeti, tőlük is várjuk a jó teljesítményt, hiszen csak az ő segítségükkel tudunk meccseket nyerni. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, öröm, hogy Fazekas Csaba is köztük volt, az ő önbizalmának visszaszerzéséhez szükség van az ilyen teljesítményekre.

A nyíregyháziak szombaton az alapszakasz harmadik helyét eldöntő meccsen szerepelhek a Tehetséges Fiatalok otthonában, aztán az eredetileg kiírttól egy nappal korábban, április 6-án, pénteken fogadják a Miskolcot.

– BT –
hirdetés