Blue Sharks – Így kell kezdeni! A rájátszásban nyertek meccset a Cápák

Akt.:
Blue Sharks – Így kell kezdeni! A rájátszásban nyertek meccset a Cápák
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A pályán érződött, hogy ez már a rájátszás. Az NB I./B Piros-csoportjának negyeddöntőjében mindkét csapat agresszívabban védekezett, mint egy hónappal ezelőtt, a két csapat legutóbbi, egymás elleni meccsén.

Pontszerzésben Tóth Gergely és Seth Berger külön csatáját hozta a meccs első félideje, amiben a Cápák jól kezdtek és látványos játékokat mutattak be. A második negyedben aztán fokozatosan felülkerekedett a hárompontos vonalon túlról szinte hibátlanul dobó BKG.

A nagyszünet után védekezést váltottak a nyíregyháziak, és a szerzett labdákkal, valamint a lepattanók után lendületes támadásokat vezettek. Érződött, minden egyes pontnak nagy jelentősége van, a kezdő centerét sérülés miatt elveszítő vendégek ellen Tóth továbbra is nagyon élt, Bus Iván diktálta a tempót (17 gólpasszig jutott), Fazekas Csaba és Bazsó Brúnó egyre jobban elkapta a fonalat.

A mérkőzés addigi menete óriási izgalmakat vetített előre, a Cápák azonban tettek róla, hogy ne kelljen idegeskedniük a hazai szurkolóknak. A záró játékrészt újfent remek védekezéssel kezdte a Blue Sharks, a triplák is ültek és az olykor kaotikus játékból is jobban jöttek ki.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első meccsét megnyerték a nyíregyháziak, a második mérkőzést a jövő héten pénteken rendezik Szigetszentmiklóson.

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Negyeddöntő, első mérkőzés

Nyíregyháza Blue Sharks-BKG-Príma SE 94-83 (24-22, 20-27, 24-14, 26-20)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Tőzsér, Lengyel, Sörlei.

Blue Sharks: Bus 8, Harmon 4, Fazekas 21/9, Bazsó 16/12, Tóth 29/3. Csere: Czinger, Sitku M. 8/6, Czura 8/6. Vezetőedző: Siska János.
hirdetés