Blue Sharks – Nagy győzelemmel hangoltak a kupadöntőre

Czura Attila (labdával) 29 pontig jutott a Nagykőrös ellen
Czura Attila (labdával) 29 pontig jutott a Nagykőrös ellen - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks fiataljai szombat este még az EYBL legutóbbi fordulójában remekeltek külföldi csapatokkal szemben, vasárnap délután pedig már a Nagykőrös elleni NB I./B-s bajnokin volt jelenésük. Az említett tornán négyből négy meccset nyertek meg a Cápák és bejutottak a sorozat Szuperdöntőjébe, Sitku Márton és Fazekas Csaba bekerült az All Star-ötösbe, Mokánszki Mátét a csapat legjobb játékosának választották meg.

Siska János vezetőedzőnek nemcsak az ő fáradtságukkal kellett számolnia a kőrösiek ellen, hanem azzal is, hogy Tóth Gergely sérülés miatt nem tudta vállalni a a játékot. A hazaiak kissé döcögősen kezdtek, ám Bus Iván megadta a lendületet ahhoz, hogy már az első negyedben ellépjenek, mellette Czura Attila is ponterősen kezdett. A második játékrészben behullottak a nagykőrösi triplák, ezzel visszajöttek tíz ponton belülre, de Michael Harmon gondoskodott róla, hogy komolyabb terveket ne szőjenek a vendégek.

A Cápák a fordulást követően egy sebességgel feljebb kapcsoltak, agresszívan letámadtak, a kemény védekezés pedig sok labdaszerzést, könnyű kosarakat és húsz pont feletti előnyt eredményezett. A lényegi kérdések a záró etapra már el is dőltek, Czura növelte még a pontjai számát és Vaskó György is talpra ugrasztott a nézőket.

A nyíregyháziak a mérkőzés több periódusában is három húsz év alatti játékossal, valamint igazi magasember nélkül kosárlabdáztak, ennek fényében még inkább megsüvegelendő, hogy milyen simán megverte a Nagykőröst. A magabiztos játékra pénteken is szükség lesz, Czinger Zoltánék akkor már a Hepp-kupa elődöntőjében lépnek pályára Győrben.

 

– MK –

Kosárlabda: férfi NB I./B

Nyíregyháza Blue Sharks-Nagykőrös 89-58 (24-14, 24-18, 18-10, 23-16)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Szakáll, Gaál, Domán.

Blue Sharks: Bus 17, Harmon 13/9, Czura 29/9, Mokánszki 9, Czinger 2. Csere: Fazekas 4, Bazsó 4, Oláh, Sitku M. 6/6, Szondi, Vaskó 5/3. Vezetőedző: Siska János.
hirdetés