Blue Sharks – Zárásként a listavezetőt verték meg

Akt.:
Blue Sharks – Zárásként a listavezetőt verték meg
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kezdjük a legfontosabbal: a Nyíregyháza Blue Sharks U20-as gárdája 102–64-re legyőzte a veszprémi fiatalokat és másodikként zárta az alapszakaszt, így bejutott az országos nyolcas döntőbe.

Az utánpótlásmeccs után a felnőttek tét nélkül feszültek egymásnak, hiszen biztos volt, hogy a bakonyiak az első, míg a nyíregyháziak a negyedik helyről kezdhetik a rájátszást. Jó dobóformával és lendületesen indítottak a Cápák, az első negyedben már kilenc ponttal is vezettek, majd több labdát is eladtak, visszahozva ezzel a tartalékos, ám még így is bivalyerős Veszprémet.

Három negyeden keresztül fej fej mellett haladtak a felek, a záró játékrészben aztán gyorsan dűlőre vitte a dolgot a hazai együttes: gyors egymásutánban Czura Attila kettő, míg Sitku Máron egy hármast pörkölt be, hátul pedig pörgős védekezés volt a jellemző. A Blue Sharks közönségszórakoztató győzelemmel zárta az alapszakaszt.

Ha minden jól megy, a két csapat a rájátszásban is összefuthat egymással, ahhoz azonban előbb a BKG-t kell kiejtenie Siska János fiainak.

– MK –


Kosárlabda: férfi NB I.B, Piros-csoport

Nyíregyháza Blue Sharks–Veszprém 94–75 (28–24, 18–22, 15–17, 33–12)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Minár, Major, Domán.

Blue Sharks: Bus 13, Harmon 9/3, Sitku 15/9, Bazsó 6/6, Tóth 14. Csere: Czinger 12, Mokánszki, Czura 19/12, Fazekas, Oláh 6, Demeter. Vezetőedző: Siska János.
hirdetés