Bő kerettel készülnek a döntőre

By Bodnár Tibor
A Tisza-csoport válogatottja a másik két keleti NB III-as csoport legjobbjaival egészül ki.

A hagyományoknak megfelelően a Tisza-csoport válogatottja nyerte a Régiók Kupája keleti ágának küzdelemsorozatát, így a sikerrel járt játékosok az országos döntőben is érintve lesznek. Mivel az idén amatőr Európa-bajnokságot rendeznek, ezért a két évvel ezelőtti módi lép most is életbe, vagyis a finálét nem a csoportok, hanem az országrészek válogatottjai vívják.

Persze, a keleti csapat a Tisza-csoport játékosaira épül majd, hiszen a szakmai stábot továbbra is Feczkó Tamás nagyecsedi edző irányítja, de helyet kap benne a korábbi válogatott labdarúgó, az Alföld-csoport legjobbjait vezető Keresztúri András is. A szakvezetők kijelölték a keretet, amelyben az Alföld-, illetve a Mátra-csoportot képviselő labdarúgók számára is jutott hely. A Nyugat válogatottja elleni mérkőzés május 1-jén lesz Telkiben, a bő keret április 24-én Tiszaújvárosban vesz részt összetartáson, ott szűkítik majd tizennyolcasra a létszámot. A Telkiben győztes válogatott képviseli majd Magyarországot az amatőr Európa-bajnokság selejtezőjében, amelyet ősszel Csehországban vívnak, és a házigazdán kívül a németek valamint a walesiek lesznek a mieink ellenfelei.

Szolgálati közlemény, hogy a döntő május 1-jei játéknapja miatt az NB III. Tisza-csoport 23. fordulójában valamennyi mérkőzést április 28-án, szombaton rendeznek.

Névsorolvasás

Kelet válogatottjának kerete a május 1-jei régiódöntőre

Tóth Szilveszter, Kóka Róbert, Pálvölgyi Balázs (Nyírbátor), Fodor András, Iván Attila (Várda SE), Fülöp András, Domokos Imre (Hajdúszoboszló), Gombkötő Sándor, Lakatos László, Orgován György (Tiszakanyár), Jeddi Béla (Kemecse), Marics Gábor (Baktalórántháza), Nagy Zoltán, Dolhai Máté (Cigánd), Patály János, Markos János, Ungi Lajos (Nagyecsed), Dallos Gábor, Mészáros Dániel, Szappanos Péter, Rétsági Ákos (Dunaharaszti), Nagy Gergő, Bálint Balázs (Gyula), Gacsal Norbert, Török András (Tiszaújváros), Less Krisztián (Tura), Less Tamás (Rákosmenti KSK), Nádudvari Alex (Gyöngyös), Szűcs Ádám (Felsőtárkány).
hirdetés