Bőcs-Loki 3-2: eltékozolt kétgólos előny

Bőcs-Loki 3-2: eltékozolt kétgólos előny
Bőcs – Ligakupás kötelezettségének tett eleget a DVSC-TEVA alakulata szerdán, a Loki az NB II Keleti csoportjának második helyén álló Bőcshöz látogatott.  Video

A szokásoknak megfelelően a debreceniek csapatában főként fiatal, a DVSC-DEAC alakulatában bizonyító tehetségek, illetve az első gárdánál kevesebb játéklehetőséghez jutó rutinos labdarúgók kaptak lehetőséget.

Ismét fordítottak

A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Debrecen, már az első perctől kezdve veszélyeztették az ellenfél kapuját a piros-fehérek, de a borsodiak sem álltak be védekezni, többször „ellátogattak” Csernyánszki kapuja elé.

A kifejezetten jó iramú találkozó első félidejében a Loki birtokolta többet a labdát és a helyzetek kialakításában is Herczeg András tanítványai jeleskedtek, ám a fölényüket nem tudták gólra váltani a hajdúságiak. A szünet után főként a középpályán gyűrték egymást a csapatok, majd két debreceni lehetőség után megszületett az első Loki-gól, melynek szerzője Igor Bogdanovics volt.

A szerb csatárnak mindössze hat percre volt szüksége ahhoz, hogy megduplázza találatai számát, s 2–0-ás vendégelőny birtokában kevesen gondolták, hogy pont nélkül távozik a DVSC Bőcsből – pedig így történt. Bogi második találata után gyorsan szépítettek a hazaiak, majd három perc múlva már 2–2 állt az eredményjelző-táblán.

Bő 20 perccel a meccs vége előtt újra nyílttá vált a mérkőzés, ismét felpörögtek a csapatok és az események, s amíg a vendégek elpuskázták a lehetőségeiket, addig óriási meglepetésre az NB II-es alakulat a 84. percben megszerezte – mint utóbb kiderült – a győztes találatot.

Mesterszemmel

Tóth László: – Miután 2–0-re elhúzott a Loki, egy pillanatra úgy éreztem, hogy eldőlt a mérkőzés, de szerencsére nem mi álltunk le, hanem a Debrecen, így meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Nagyon örülök a győzelemnek, mert így továbbra is esélyünk van a csoportból való továbbjutásra.

Herczeg András: – Megismételtük a szombati bajnoki mérkőzésünket. Bedobásból és tizenegyesből kaptunk gólt, miközben sok helyzetet kialakítottunk. Úgy látszik, hogy most ilyen passzban vagyunk.

A TÉNYEKBőcs–DVSC-TEVA 3–2 (0–0)

Bőcs, 150 néző. Vezette: Takács (Bendik, L. Tóth)

Bőcs: Hamar – Kóka (Ondó 61., Nyírcsák 90.), Cséke, Martis, Török (Molnár 46.) – Jeney, Lipták (Vasas 83.), Irhás, Vass – Máté (Gaál 46.), Menougong.

DVSC-TEVA: Csernyánszki – Németh (Nagy Z. 46.), Bíró (Ludánszki 90.), Fodor, Szatmári – Czanik, Lucas, Varga Z., Vinicius – Szilágyi (Urbin 74.), Bogdanovics.

Gólszerzők: Vass (68.), Menougong (11-esből, 71.), Molnár (84.), illetve Bogdanovics (59., 65.).

Sárga lap: Török (44.), Irhás (52.).

 • Percről-percre
 • Bőcsön ligázik a Loki
 • Nagy lehetőséget szalasztottak el
 • Jobbak voltunk mégis kikaptunk
 • Vajon hányan nem a Lokinak szurkolnak Hajdú-Biharban?
 • DVSC-DVTK 1-2  DVSC-TEVA–DVTK 2008.11.08. 
 • Ligakupa: DVSC-TEVA VÁC  
 • DVTK-DVSC októberben Ligakupa: DVTK - DVSC 4-1 2008.10.01.
 • Csernyánszki távozik a csapatból
 • Győzelemmel búcsúzni a közönségtől
 • MTK – DVSC TEVA Ligakupa: DVTK - DVSC 4-1 2008.10.01. Video Video • hirdetés