Bojkottot javasolnak a vasútvonalért aggódó mátészalkaiak

Akt.:
Mátészalkáról szeretnének kulturáltabb körülmények között vonatozni Debrecenig
Mátészalkáról szeretnének kulturáltabb körülmények között vonatozni Debrecenig
Mátészalka, Debrecen – „Ha teheted, ne utazz május 24-én, szerdán a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon!” – harsogja a blog. A Mátészalkaleaks és az Őrleaks csoport tagjai döntöttek úgy, hogy egynapos bojkottot hirdetnek az ominózus vasútvonalra, mivel elmarad a felújítás.

Abban bíznak, hogy ha nem lesz utas, akkor talán másképp állnak hozzá a Mátészalka-Debrecen vasútvonal ügyéhez. Aki megteheti, hogy ne vonattal utazzon, de mennie kell, szerdán 9 órakor a mátészalkai vasútállomás parkolójából ingyenes civil buszjárat indul, Debrecenből pedig 14-kor startol vissza busz.

Érveik között szerepel: a 78 kilométeres távolságot átlagosan 107 perc alatt teszi meg a vonat, ez 44 km/órás átlagsebességet jelent; a vasúti kocsik zömmel 40-45 évesek, legtöbbször hiánycikk a víz, a szappan, a kéztörlő, a világítás.
KM


Szálkák akarnak lenni a hatalom szemében – nem adják fel a mátészalkaiak

Negyvennel döcögnek a leharcolt vonatok Mátészalkáról Nyíregyháza, Debrecen vagy Fehérgyarmat felé, nem sokkal ezelőttig pedig hétvégenként volt olyan napszak, amikor se busszal, se vonattal nem lehetett megközelíteni a megyeszékhelyet.

 


Nem adják fel a mátészalkai utasok: gyorsabb és jobb vonatokat akarnak

Gyorsabbak a vonatok Mátészalka és a megyeszékhely között, de maradt még tennivaló.
hirdetés