Bölcső is vár a kifogott zsákmányra

A pontybölcső
A pontybölcső - © Fotó: Pazonyi Horgásztanya
Nyírpazony – A házilag készített „fekhely” jobban bírja a mindennapos igénybevételt.


Beköszöntött a hideg idő, a tavakat, a holtágakat jégréteg borítja. Sokan azt hihetik, hogy a horgásztavak gazdáinak ilyenkor nincs semmi munkájuk, bent ülnek a meleg szobában és várják a tavaszi olvadást.

Mindig akad tennivaló

– Ez koránt sincs így, mindig akad tennivaló – válaszolta a felvetésre Petrilla Csaba, a nyírpazonyi Pazonyi Horgásztanya tulajdonosa. – Bár a jég még vékony, nem lehet rámenni, azért a partról a széleit össze kell törnünk, hogy a vízben rothadó növényzetből felszabadult gázok szabadon eltávozhassanak.

A tavaszvárás jegyében az elmúlt hetekben pontybölcsőket készített Petrilla Csaba. A megvásárolt vascsöveket méretre vágta, összehegesztette, lefestette, a ponyvákat pedig egy kárpitossal készíttette el.

– Ha kicsúszik a kezünkből a hal, a pontybölcső jobban kíméli, mint a pontymatrac, nem üti meg magát annyira. A mérlegelőzsákot is bele lehet helyezni, így könnyebb a zsákmányt megmérni. Bár lehet a boltban összehajthatós pontybölcsőt kapni, a csuklós alkatrész miatt hamar javításra szorul.

Minden második álláshelyen

– Vettem én is egyet, de pár nap múlva már bütykölnöm kellett, akkor jött az ötlet, hogy inkább én készítem el. A házilag készített jobban bírja a mindennapos igénybevételt. Egyelőre minden második álláshelynél lesz egy-egy, így mindenki igénybe veheti a tőle jobbra vagy balra lévő pontybölcsőt, míg lefertőtleníti a halat, illetve amíg el nem készül az emlékfotó.

– KM-MML –
hirdetés