Boldogtalan és Bol-dog

Gyárfás Tamás és a megboldogult Bol-dog
Gyárfás Tamás és a megboldogult Bol-dog
Hosszú Katinka indította a nagy offenzívát (hogy aztán ki bújt a háromszoros olimpiai bajnok mögé talán sosem tudjuk meg) az úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás ellen, akit végül nemcsak az úszótársadalom, hanem az állami vezetés és a média is sarokba szorított. Hogy a diktatórikus módszerekkel illetett szövetségi vezér végül bedobja a törülközőt, ahhoz kellettek a Bol-dog utódok, vagyis a jövő évi budapesti világbajnokság első, rosszul sikerült kabalaállatát váltó Water Willy és Water Lilly is. Bodnár Tibor jegyzete.


Vannak, akik azt hiszik, Gyárfás csak cselhez folyamodott, hiszen miért ne indulhatna el az újbóli elnökválasztáson, mint tette azt 1996-os lemondása (amikor tucatnyi versenyző hamisított eredményekkel jutott ki az olimpiára) után.

Elköszönő szép üzenetében arra sem tér ki, hogy mi lesz a nemzetközi szövetségekben betöltött funkcióival, illetve a vizes világbajnokság általa birtokolt társelnöki poszttal. Ha már létezik kész koncepció az utódlására, az sem lenne meglepő, hiszen az utóbbi években a politika nagy előszeretettel tenyerelt rá a nagy honi szövetségek elnöki posztjára. Az utódlás izgalmas téma lesz. A lemondástól boldog és boldogtalan számára egyaránt.

Bodnár Tibor
hirdetés