Sport

2015.06.11. 08:58

Feszített munka után fesztelen ünneplés

Mátészalka - Spórolt a szakvezetés: a tervezett három helyett két év után bajnoki címet nyert a Mátészalka.

Mátészalka - Spórolt a szakvezetés: a tervezett három helyett két év után bajnoki címet nyert a Mátészalka.

A Mátészalkai MTK olyan frenetikus tavaszi szezont vágott ki, amivel minden riválist lepipált a megyei másodosztály Nyírerdő-csoportban. A szatmári futballcsapat két döntetlen mellett tizenhárom meccset nyert – nem egyszer cipóra verve aktuális ellenfelét. A Bákonyi-legénységet az sem törte meg, hogy a príma szereplés dacára hosszú hónapokig az élen nyomuló Vásárosnamény hátát volt kénytelen nézni, mígnem az egyenletes teljesítmény megtette hatását. A legjobbkor, az idény hajrájában tört az élre a gárda, amely már nem is packázta el az esélyt – az utolsó körben a Demecser legyűrésével zsebelte be a bajnoki címet.

– Éjszakába nyúlt az ünneplés, végre elengedhettük kicsit magunkat – engedett némi betekintőt a megszolgált buliba Bákonyi György, az MMTK edzője. – Az egész szezon feszített munkája után a gőzt mindenképpen ki kellett engedni... Tavasszal olyan nyomás nehezedett ránk, hogy megfeleljünk az elvárásnak, ami sokat kivett belőlünk. Annyira szoros volt a tabella, hogy nem lehetett hibázni, egyetlen vereség is végzetes lehetett volna.

Bákonyi György két esztendeje érdekes szituációba csöppent. A bajnoki átszervezés következtében a kilencedik helyen (!) záró Mátészalka kipottyant a megye egyből, miközben ő az ifik edzőjeként éppen bajnokságot nyert.

– Rossz volt látni, hogy amíg mi ünnepeltünk, a „nagyok” elkeseredve ültek az öltözőben – emlékezett a szakvezető. – Ekkor, 2013 nyarán vettem át az irányítást, három évet kaptunk arra, hogy bajnokcsapatot építsünk. Egyet ebből megspróroltunk... Mivel tudatosan alakítottuk ki a keretet, különös figyelmet fordítottunk arra, hogy ki tud beilleszkedni az általunk elképzelt szerkezetbe. Így egységes, hozzáteszem, nagyon fiatal társaság formálódott, amelyben szalkai és környékbeli játékosok szerepelnek. A csoportunkban férfias küzdelemben szereztük meg az első helyet, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, már ezért is csak elismeréssel tudok nyilatkozni az összes ellenfelünkről. Ebben a csatában tovább acélosodhattunk, ami a jövőt illetően hasznunkra válik. Arról sem feledjezhetünk meg, hogy a Magyar Kupában az országos főtáblára jutást is kiharcoltuk. Mivel a városban egyértelmű követelmény, hogy stabil megye egyes csapat legyen, lesz miért dolgozni az elkövetkező időszakban is.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!