Bomba az Infoparkban – Feloldották a területzárat, megnyitották a Rákóczi hidat is

Budapest, 2016. június 13. Földmunkák közben talált több száz kilós légibomba a budai Infopark területén 2016. június 13-án. A bomba miatt lezárták a Rákóczi hidat és a közeli budai rakpartot.
Budapest, 2016. június 13. Földmunkák közben talált több száz kilós légibomba a budai Infopark területén 2016. június 13-án. A bomba miatt lezárták a Rákóczi hidat és a közeli budai rakpartot. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – Feloldották a területzárat a budai Infopark térségében, ahol hétfő délelőtt egy több száz kilós bombát találtak földmunkák közben; 8350 ember térhetett vissza a környező irodaházakba és egyetemi épületbe – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Ezzel egy időben megnyitották a Rákóczi hidat, a Duna hajózási útvonalát és a közeli budai rakpartot is – közölte Bátyi Edina.

A Magyar tudósok körútjának egy 600 méteres szakasza egy órán keresztül volt lezárva, 14 óra 10 percig, amíg a tűzszerészek be nem fejezték a robbanótest vizsgálatát.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy egy GP 1000 típusú, második világháborús amerikai légibombára bukkantak a munkások. A robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol megsemmisítik – mondta Bátyi Edina.

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta a Facebook-oldalán, hogy újra a teljes vonalon jár az 1-es villamos és a 153-as busz, a D11-es és a D12-es hajók pedig ismét érintik az Egyetemváros – A38 kikötőt.

A Mávinform korábbi tájékoztatása szerint a tűzszerészeti munkálatok végeztével újraindult a vasúti közlekedés Ferencváros és Kelenföld között.

Június 3-án egy SC típusú, 250 kilogrammos német repesz-rombolóbombát találtak az Infoparkban, akkor mintegy 2500 embernek kellett elhagynia az épületeket.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés