Bombák hatástalanítása – Sikerült kiszerelni a gyújtószerkezeteket

A fővárosi Koltai Jenő Sportcentrumnál talált második világháborús robbanótestek egyike 2019. április 10-én. Ezen a napon a honvédség tűzszerészei hatástalanítják a sportcentrum területén zajló építkezés során talált robbanótesteket. A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt, lezárták az BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is.
A fővárosi Koltai Jenő Sportcentrumnál talált második világháborús robbanótestek egyike 2019. április 10-én. Ezen a napon a honvédség tűzszerészei hatástalanítják a sportcentrum területén zajló építkezés során talált robbanótesteket. A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt, lezárták az BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. - © Fotó: MTI/Lakatos Péter
Budapest, 2019. április 10., szerda (MTI) – Sikerült kiszerelni a gyújtószerkezeteket a fővárosi BAH-csomópontnál talált két nagyobb bombából – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerdán délben az MTI-vel.

Markovics Zita elmondta: az 50 és a 100 kilogrammos bombából is sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet. A 100 kilós bombáét a helyszínen semmisítik meg, mert az nincs szállítható állapotban.

A XII. kerületi Koltai Jenő Sportcentrum területén zajló építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezetet találtak. A hatástalanítást célzó művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt, lezárták a BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát.

Összesen 547 lakást, két irodakomplexumot, a MOM Parkot, a Novotel egyik szárnyát, valamint a Bara Hotelt vizsgálták át és ürítették ki. A műveletben csaknem 370 ember vett részt.

A művelet miatt a BKK több járata is terelve közlekedik.

– MTI –
hirdetés