Bombameglepetés után a Gyulaj „robbanthat”

A nyírgyulajiak nem akarják „megenni” a dunaújvárosi ellenfél trükkjeit
A nyírgyulajiak nem akarják „megenni” a dunaújvárosi ellenfél trükkjeit - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A hazai pályán szereplő Csenger, az Ezüstcsikó pedig idegenben egyaránt esélyesnek számít.


Az élvonalbeli futsalbajnokság aktuális szezonjának bombameglepetését a Dunaferr szállította, amely a legutóbbi fordulóban idegenben páholta el a címvédő, országos favorit Győri ETO-t. Balszerencse vagy sem, a Nyírgyulajnak éppen a dunaújvárosi klub otthonában lesz jelenése hétfőn este – de azért temetni sem kell. A szabolcsiak nem is oly rég, veszprémi győzelmükkel bizonyították, nincs lehetetlen. Mert bár kétségtelen, a második helyen tanyázó ellenfél hazai pályán egyetlen pontot sem engedélyezett a látogatóknak, szervezett játékkal akár szorossá is tehető a hétfő estére kiírt parti.

Ugyanakkor az NB II. Keleti csoport nyolcadik fordulójában ismét saját katlanjában szerepel a Csenger, ami az esetek többségében egyet jelent a sikerrel. Ráadásul a második pozíciót uraló szatmáriak a sereghajtó, eleddig valamennyi mérkőzését nagy különbséggel elbukott Nagykátát fogadják (kezdés: hétfő, 19 óra), így „kinéz” egy újabb diadal. Sőt, ha Mándi Lászlóék nem „fürdik le” a meccset, alaposan megszórhatják riválisukat.

Adott az esély, hogy a Nyíregyházi Ezüstcsikó is feljebb tornázza magát a táblázaton. A mezőny többségénél két találkozóval kevesebbet teljesítő, jelenleg tizedik nyírségiek a táblázaton utolsó előtti, gödöllői Főnix SE-hez utaznak. Az idáig mutatott produkció alapján Kis János együttese acélosabbnak tűnik a hazaiaknál, emígyen megszerezheti első győzelmét – mármint kimozdulva a jól megszokott közegéből. A Tiszavasvári úti „bázison” ugyanis már három vetélytárssal is elbántak a „csikók”.

KM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés