Bombariadó Nyíregyházán – Csak találgatni lehet, ki és miért keltett pánikot

Bombariadó Nyíregyházán – Csak találgatni lehet, ki és miért keltett pánikot
Nyíregyháza – Évekre rács mögé kerülhet a robbantással fenyegetőző, ha a nyomára bukkannak és felelősségre vonják.

– A pénteki bombariadó semmilyen összefüggésben nem állt a csütörtöki évértékelő összbírói értekezletünkkel, amelyen valóban jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. A rendezvény rendben lezajlott a törvényszéken, semmilyen atrocitás nem történt. Pénteken a Nyíregyházi Törvényszék és Járásbíróság épületeiben nem tárgyaltak olyan kiemelt érdeklődésre számot tartó ügyet, amely összefüggésbe hozható lenne a bombariadóval. Az úgynevezett „Fekete Sereget” érintő büntetőügyet nem tárgyalták volna egyik épületben sem – reagált a tegnapi, többek között a bíróság két épületét is érintő evakuálás kapcsán megjelent találgatásokra dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Nem tárgyaltak kiemelt érdeklődésre számot tartó ügyet.
Dr. Toma Attila

Csak egy tárgyalás maradt el

A rendőrség 8 óra 5 perckor értesítette a bíróságot a fenyegetésről, az épület átvizsgálása háromnegyed órát sem vett igénybe. A bombariadó vaklármának bizonyult. – Pénteken a Bocskai utcai épületbe 8 tárgyalást tűztek ki, ezeket nagy részben megtartották, kizárólag egy ügyben nem tudtak érdemi tárgyalást tartani az események miatt.

– Az utóbbi időben a hasonló fenyegetések elkerülték bíróságainkat. Ezt megelőzően 2014. április elsején történt ilyen, a „bombariadóztatás” akkor és most sem volt alkalmas a bíróság munkájának befolyásolására. Amennyiben a bombariadó elkövetőjét közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt felelősségre vonják, a cselekmény büntetési tétele alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztés, a köznyugalom súlyos megzavarása esetén pedig 5 évig terjedő szabadságvesztés! – mutatott rá a sajtószóvivő.

Nem sokkal 9 óra után a városháza és a megyeháza dolgozói is visszatérhettek a munkahelyükre. – Ha valamilyen gyanús tárgyat, csomagot észlelnek, azonnal jelezzék! – figyelmeztették a dolgozókat a biztonsági őrök.

Nem ez az első eset…

Továbbra is csak találgatni lehet, kinek és mire volt jó ez a felesleges pánikkeltés. – Sajnos gyakorta előfordul hasonló eset, még ha nem is verik nagy dobra mindet a sajtóban. Remélem, megtalálják a pánikkeltő telefonálót és elrettentő büntetéssel sújtják majd, hogy elvegyék a kedvét mindenkinek az ilyen „Halló, Nyíregyháza” programoktól… – jegyezte meg egy neve elhallgatását kérő hivatali dolgozó.

– KM-PI –Öt intézményt ürítettek ki a bombariadó miatt Nyíregyházán

Nyíregyháza – Öt nyíregyházi intézményt kellett kiüríteni nem sokkal 8 óra után bombariadó miatt.

hirdetés