Bontanak és építenek a mátészalkai kórházban

Ilyen lesz az új épület, amely kiváltja a régit KM-reprodukció
Ilyen lesz az új épület, amely kiváltja a régit KM-reprodukció
Mátészalka – Sem az ellátás, sem a működés biztonságát nem veszélyezteti, és elbocsájtásokkal sem jár, hogy februárban Mátészalkán megkezdődik a kórház 1,8 milliárd forintos fejlesztése – jelentette ki Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZMBK) főigazgatója azon a tájékoztatón, melyen Hanusi Péter polgármesterrel, és a dr. Szondi Zita, az SZSZBMK Északi pólus intézményeinek főigazgató-helyettesével a nagyberuházás részteleit ismertették és a légből kapott értesüléseket is cáfolták.


Mint arról már korábban beszámoltunk több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztés kezdődött el az Északi pólus intézményeiben. Az első ütemben megújult és bővült a fehérgyarmati Központi Intenzív Terápiás Osztály, valamint a mátészalkai központi műtőblokkot is korszerűsítették annak érdekében, hogy a betegellátás folyamatos legyen a februárban induló építkezés alatt is.

A mátészalkai kórházban 1994 óta nem volt olyan jelentős fejlesztés, mint ami 2015-ben megvalósul. A régi pavilonépületek bontással és 1200 négyzetméternyi kubatura építésével megteremtik többek között annak a lehetőségét, hogy a 32 szakrendelő egy épületbe kerüljön, a belgyógyászati osztály átalakításával 4 ágyas, saját vizesblokkal rendelkező kórtermeket alakítsanak ki. A építkezés után rövidebbek lesznek a betegutak, sőt, mintegy 600 millió forint értékben új eszközöket is beszereznek.

– Hatalmas területet kell átadnunk a kivitelezőnek, így az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy minden osztálynak megtaláljuk a helyét, ahol az építkezés ideje alatt működni tud – mondta Szondi Zita főigazgató-helyettes. Az átköltöztetett osztályok új helyéről természetesen mindenkit tájékoztatnak, s a cél, hogy a kivitelezés alatt zavartalan, gördülékeny legyen a betegellátás, a gyógyító tevékenységet a legkisebb mértékben hátráltassa a több mint 1,8 milliárd forintos fejlesztés.

KM
hirdetés