Bőnyi rendőrgyilkosság – Letartóztatták és a tököli rabkórházba vitték a gyanúsítottat

Akt.:
Bőnyi rendőrgyilkosság - Elszállították a győri kórházból a gyanúsítottat
Bőnyi rendőrgyilkosság - Elszállították a győri kórházból a gyanúsítottat - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Győr – Jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság csütörtök délután a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott kihelyezett ülésén a bőnyi lövöldözés gyanúsítottját. Gy. I.-t a Terrorelhárítási Központ átszállította a büntetés-végrehajtás központi kórházába – tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Máté Kinga hangsúlyozta: az előzetes letartóztatás a gyanúsított esetében azt jelenti, hogy amint állapota engedi, valamelyik büntetés-végrehajtási intézetbe kerül.


A bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottját szállítják el a győri kórházból mentők és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai 2016. október 27-én. Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi 2016. október 26-án reggel, és megölt egy rendőrt. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, amelynek büntetése akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet.

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő.

– MTI –


Bőnyi rendőrgyilkosság – A tököli rabkórházba szállíthatják át az elkövetőt

Győr – Stabil a szerda reggeli bőnyi lövöldözés elkövetőjének állapota, a férfit a rendőrséggel és az ügyészséggel való egyeztetés után még csütörtökön átszállíthatják a tököli rabkórházba – közölte az MTI érdeklődésére a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.

 


Bőnyi rendőrgyilkosság – Hősi halottá nyilvánították a megölt 46 éves rendőrt

Budapest/Győr – Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi szerda reggel, és megölt egy 46 éves rendőrt. Az áldozatot hősi halottá nyilvánítottak és alezredessé léptettek elő – jelentették be a Központi Nyomozó Főügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetői győri sajtótájékoztatójukon.
hirdetés