peca

2020.07.12. 11:30

Nem unatkoztak a versenyzők a holtágnál

A Nagy-Morotva tiszanagyfalui szakaszán rendezett az egyesület háziversenyt.

Fotó: M. Magyar László

Élményekben gazdagon fejeződött be az a horgászverseny, amit a Cormorán Sporthorgász és Természetvédő Egyesület Rakamaz–Tiszanagyfalu rendezett július 4-én a Nagy-Morotva tiszanagyfalui szakaszán.

A civil szervezet szokatlannak tűnő neve azt jelzi, hogy a közelmúltban egy közösségbe tömörültek a két település horgászai. Hogy senki se érezze magát hátrányban, a közelmúltban a rakamazi szakaszon, az elmúlt szombaton pedig a tiszanagyfalui szakaszon rendezte meg háziversenyét az egyesület.

No, de térjünk vissza a szombati versenyre, ahol még horgásznunk sem kell ahhoz, hogy remekül érezzük magunkat. A holtág és a közeli Tokaji-hegy látványa ugyanis olyan élményt jelent, amellyel szinte sohasem lehet betelni.

S ha még horgászat közben halat is fog az ember, az ráadás a boldogsághoz.

Szóval nem unatkoztak a kisebb és nagyobb versenyzők szombaton a holtág partján, szép sorjában fogták ki a sneciket, a keszegeket, a kárászokat, a sügéreket és a szebbnél szebb pontyokat. Igaz, ez utóbbiban az is szerepet játszhatott, hogy előző nap pontyokat telepített a holtágba az egyesület.

Tiszteletadás a horgásztársnak

A verseny 4 órás időtartamát a mérlegelés és az eredményhirdetés követte. A résztvevők az eredményhirdetés elején Borbély Mihály elnök bejelentése után szomorú kötelességüknek tettek eleget, amikor egyperces néma tiszteletadással megemlékeztek az előző napon elhunyt horgásztársukról, Hubai Istvánról, akit nagyon sokan Figó becenéven ismertek.

A vendégeket Rudolf János Ferencné, Tiszanagyfalu polgármestere köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a versenyzők között sok fiatalt is lát, hiszen ők jelentik majd a folytatást, az utánpótlást.

A község vezetője szólt arról is, hogy áldozatos munka előzte meg a versenyt, hiszen a telepítés mellett a sűrű növényzettől is meg kellett tisztítani a terepet.

Sétány lesz a parton

Mint elmondta, bízik abban, hogy a jövőben sok hasonló horgász családi rendezvény lesz a parton. Rudolf János Ferencné azt már csak lapunknak árulta el, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően zúzalékköves szilárd burkolatot kap a part menti főút, s egy igazi sétányt szeretnének kialakítani, ami talán hozzájárul a horgászturizmus fellendüléséhez, hiszen mint már írtuk, a holtág partjáról csodálatos panoráma terül mindazok elé, akik nem restek felkeresni a községet.

Leakadt a „legnagyobb”...

A versenyt a felnőttek között Hubai László nyerte meg. Mint az eredményhirdetés után érdeklődésünkre elmondta, Tiszanagyfaluban nőtt fel, így szinte természetes volt már gyermekkorában, hogy nagypapájával és édesapjával a morotvánál horgászott.

– A versenyen négy pontyot fogtam, egy ötödik pedig nem sokkal a verseny lefújása előtt a parttól néhány méterre leakadt. Úgy éreztem, hogy jóval nagyobb volt, mint az előtte megfogott halak.

Persze, ezt most már nyugodtan mondhatom, mert senki sem tudja megcáfolni – mondta viccelődve Hubai László, akinek szurkolói is voltak, hiszen felesége és kislánya is elkísérte a vízpartra. – Gyakran lejövök horgászni a holtág partjára, főleg a kora reggeli órákban.

Ebéddel kedveskedtek

A szervezők a megfáradt és megéhezett versenyzőknek finom bográcsgulyással kedveskedtek. Hubai László az ebéd után ismét bedobta immár versenyen kívül a felszerelését, s alig telt egy kis idő, fogott egy újabb pontyot.

Pár méterre tőle Kállai Lajos is boldogan fárasztott egy tőpontyot, majd boldogan tette a már megfogott tükörponty mellé, s közben lelkesen magyarázta:

– A verseny alatt alig volt kapásom, most pedig rövid idő alatt két szép pontyot is fogtam. Nem panaszkodom, hiszen ilyen a horgászszerencse.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában