Bor is dukált az avatáshoz

Néhányan az új tagok közül (balról jobbra): Hegedűs Zsolt, Hegyesi Csilla, Végh József kamarai elnök, Nyiri Vencel, Frankovics László és Lipők Zoltán
Néhányan az új tagok közül (balról jobbra): Hegedűs Zsolt, Hegyesi Csilla, Végh József kamarai elnök, Nyiri Vencel, Frankovics László és Lipők Zoltán
Nyíregyháza – Nyolc új kamarai tagot vettek fel a megyei építészek körébe.

Új tagokat köszöntöttek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara szokásos éves taggyűlésén. A bemutatáshoz névre szóló díszoklevél és egy alkalomhoz illően egyedileg feliratozott, munkára serkentő vörösboros palack is járt a fiatal pályakezdőknek.

Házigazdák lesznek

– Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel. Azért is örömteli a vérfrissítés, mert az elmúlt esztendőkben évi egy-két új taggal gyarapodtunk, legutóbb viszont kivételesen sok, összesen nyolc új kamarai tag felelt meg a felvétel követelményeinek. Az országos trend az, hogy elöregedőben van és fogy a létszám, ezért is üdvözítő tény a létszámbővülés – fogalmazott Végh József kamarai elnök, aki részletesen beszámolt a 2018-ban elvégzett teendőkről, egyúttal ismertették az idei terveket.

– Az eseményekben, rendezvényekben gazdag kamarai élet idei csúcspontja ősszel várható: akkor találkoznak a megyei és országos kamara elnökei Nyíregyházán. Ez jelentős terheket ró és komoly feladatokat ad tagjainknak. A házigazdai szerepkör betöltése mellett napirenden van egy összegző, a kamarai tagok munkáját bemutató szakmai kiadvány összeállítása is, ami utoljára hét évvel ezelőtt fordult elő.

KM
hirdetés