Borat megszemélyesítője Freddie Mercuryt játssza

Borat megszemélyesítője Freddie Mercuryt játssza
Sacha Baron Cohen brit színészhumorista fogja eljátszani a Queen együttes frontemberét, a Freddie Mercuryról szóló filmben – jelentették be a készülő film producerei.

Sacha Baron Cohen választása a szerepre valószínűleg sokakat sokkolni fog” – ismerte el Brian May, a Queen gitárosa, a BBC brit közszolgálati adónak adott interjúban. Elmondása szerint a humorista már azóta részese a projektnek, amióta több évvel korábban először komolyan beszélni kezdtek a film elkészítéséről a forgatókönyvet író Peter Morgannel.

Az egyelőre még cím nélküli filmet jövőre kezdik el forgatni. Rendezőt még nem találtak a filmhez, amelynek forgatókönyvét még írja a korábban “A királynő”, és a “Frost/Nixon” című filmek miatt a legjobb forgatókönyvírónak járó Oscar-díjra jelölt Morgan.

A zenét a Queen felügyeli

A Queen frontemberéről, a Farrokh Bulsara néven született Freddie Mercuryról szóló film a zenekar felemelkedésével foglalkozik majd, az 1985-ös londoni Live Aid segélykoncerten tartott legendás fellépésig. A filmben elhangzó zenéket Brian May, valamint a Queen dobosa, Roger Taylor felügyeli.

Mercury 1991-ben, 45 éves korában halt meg, egy nappal azután, hogy bejelentette: megfertőződött az AIDS-szel.

– Független Hírügynökség –
hirdetés