Borbányán is megújult a vízelvezető-rendszer

Borbányán is megújult a vízelvezető-rendszer
© Fotó: Sipeki Péter
Borbánya – Volt idő, amikor a lehullott csapadék miatt a busz sem tudott közlekedni az Alma utcán.

. A Borbánya és Malomkert csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciója (amely hamarosan Kistelekiszőlőben is folytatódik) és fejlesztése az ütemterv szerint halad, a már elkészült Alma utcai szakaszt dr. Kovács Ferenc személyesen is tekintette meg hétfőn délután. Nyíregyháza polgármestere kifejtette: 2013-ben elindult egy folyamat, amely a Berenát utcán kezdődött, majd folytatódott a Bujtosi tó melletti záportározó megépítésével, most pedig a Malomkertben és Borbányán vált megoldottá a csapadékvíz elvezetése.

– Ki szeretném emelni, hogy a beruházás során sikerült pénzt is megtakarítanunk, amit pedig a Virágfürt utcai átemelőre és további vízelvezető-árkok kialakítására fordíthatunk – hívta fel a figyelmet dr. Kovács Ferenc, aki hozzátette: külön öröm, hogy a tervezői és a kivitelezői munkákat is helyi cégek, vállalkozások végezték.
– Volt idő, amikor itt a busz sem tudott közlekedni az útszakaszon felhalmozódott esővíz miatt, épp ezért az itt élők és a magam nevében is szeretném kifejezni köszönetemet a városvezetés felé – fogalmazott a hétfői helyszíni szemlén Bajnay Kornél, a településrész önkormányzati képviselője. Képviselőtársa, Mussó László kifejtette: nagyon várja, hogy a munkálatok Kistelekiszőlőben is folytatódjanak. A sajtótájékoztatón elhangzott az is: Malomkert és Borbánya csapadékvíz-elvezetése bruttó 662 millió forintból korszerűsödött.Borbánya.
SZON.HU


hirdetés