Ha jön a vihar elmegy az áram?

By Tarnavölgyi Gergely
Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza – A térségben tapasztalható közvilágítási üzemzavarok jelentős része a nyári időszak gyakori zivataraira vezethető vissza.

Egy borbányai olvasónk telefonon kereste fel szerkesztőségünket az alábbi panasszal. „Ha jön egy kisebb-nagyobb vihar vagy felhőszakadás, akkor a környék utcáin megszűnik a közvilágítás. Ez nem egyedi eset, hanem már jó ideje jellemző. Többször kerestem már az E-On-t, de a problémát nem tudták orvosolni. Nem értem, miért nem lehet ezt megoldani valahogy, sötétben kell botorkálni, amikort vihar van. Ez a 21. század? – kérdezi felháborodottan nyíregyházi olvasónk, aki hozzáteszi: a környéken élők véleményét tolmácsolja.

A problémával megkerestük a szolgáltatót, Egyházi Nikolett sajtószóvivő reagált a problémára.

„A jelzett utcák légvezetékes hálózatai fokozottan vannak kitéve a zivatarokkal együtt járó villámcsapásoknak, amik nagy területen a közvilágítás meghibásodását eredményezik. Másik jellemző hibaforrás – ugyancsak a zivataros idő hatására – a vezetékek közelében meglévő fák ágai, amelyek a szél hatására a villamos vezetékeket összeverik, s ezzel zárlatot okoznak. A fellépő hibák javítását a kollégáink ugyan szinte minden esetben határidőn belül elvégzik, de sajnos gyakran előfordul, hogy a megjavított szakaszon újabb hiba lép fel, amit az ott élők folyamatos közvilágítás hiányként érzékelnek.

Sajnos a hibák egy részét okozó növényzet eltávolítását a terület tulajdonosok többszöri felhívás ellenére sem végzik el, ezeken a helyeken törekszünk a szükséges gallyazást elvégezni, valamint – a probléma megoldása érdekében – a légvezetékes hálózatokon a vezeték összeverődését megakadályozó távtartókat helyezünk el” – közölte a sajtószóvivő. A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Borbánya.
SZON.HU


hirdetés