Majálisok megyeszerte

By cziffraandi
Akt.:
Majális Nyírbogdányban
Majális Nyírbogdányban - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Demecserben fúvószenekarral, Nyírbogdányban közös főzéssel, Ibrányban focitornával indult a május elseje. 

Demecserben a helyi művelődési ház udvarán felállított színpadhoz csalogatta a közönséget a Demecseri fúvószenekar. A legkisebbek táncaival indult a program, őket a Dombrádi és a Demecseri nagylányok követték. A mozgás után a daloké volt a főszerep, a Gyöngykoszorú Népdalkör után Soltész Rezső aratott tapsot. 

Nyírbogdányban korán kezdtek a helyi focipálya mellett kialakított sátrakban előkészítették az ebédhez valót. A legfürgébbek a tűzoltók voltak, akiknek már dél előtt rotyogott a pörkölt a kondérban. Itt a műsorok koradélután kezdődnek.

Ibrányban ugyancsak a focipálya mellett találtak helyszínt a majálisozók. Nem utolsó sorban azért, mert a Járási Polgárőr Fesztivált kispályás labdarúgó kupával koronázták meg. A lefutott kilométereken elvesztett energiát itt is finomabbnál finomabb falatokkal pótolták. A jó hangulatról Rocker Zsolt gondoskodott.

Nagykálló-Harangodon a Kállai Kettős Néptáncegyüttes közreműködésével májusfa állítással vette kezdetét a majálisi programkavalkád. 

Borbányán a helyi Művelődési Ház szervezésében számos program, főzőverseny, bemutatók és vetélkedők várták az érdeklődőket.

A Bujtosi Városligetben a majálisi programok vendégeként Radics Gigi lépett fel. 

Kisvárdán a várkertben rendezték meg a majálist. Szabadtéri Bográcsos Főzőverseny, Radics Gigi koncert, bűvészmutatványok és cserkészbemutató várta a kiláogatókat. (A teljes cikk ITT olvasható.)

Nyírteleken nagyszabású Mosolygós Sportmajálissal ünnepelték május elsejét. A Városi Sportcentrumban reggel 9 órától pattogott a labda, hogy a különböző korosztályban induló 14 csapat eldöntse ki lesz a Majális Kupa. A gyerekek között a „Kemény Fiuk”, az ifjúságiaknál a „WFT”, a felnőtteknél a – hatalmas küzdelemben – a „Zsolti és Barátai” csapat végzett az első helyen. Emellett egész nap, ugrálóvár, trambulin és különböző szabadtéri versenyek vártak a kilátogatókra. (Tudósító: Fintor Gábor)Borbánya.
SZON.HU


hirdetés