Bordélyházat működtettek

Nyíregyháza – Bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettét, fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem büntettét kezdte el tárgyalni elsőfokon a megyei bíróság dr. Fázsi László büntetőtanácsa.

A vádirat szerint: az elsőrendű M. Zs. vádlott 2004. januárjában kibérelt Nyíregyházán egy nagyobb lakást, ahol a másodrendű M. J-né vádlottal közösen egy swinger clubot nyitottak. Úgy szerveztek vendégeket, hogy a klubot az újságban és az interneten is hirdették. A klubban hetente egy alkalommal az előzetesen bejelentkezett vendégeknek összejövetelt tartottak, melynek során a vendégek kölcsönös szimpátia esetén egymással önkéntesen szexuális kapcsolatot létesíthettek.

2004. szeptemberétől az elsőrendű vádlott rövidebb-hosszabb ideig három hölgy rendelkezésére bocsátotta a lakást, ahol üzletszerű kéjelgést folytattak. A három prostituált nő az elsőrendű vádlottól kapott mobiltelefonon fogadta az ügyfelek hívásait, majd az egyeztetést követően az ügyfelekkel szexuális kapcsolatot létesítettek.

A kapott pénznek 40 százalékát maguknak tartották meg, míg 60 százalékát átadták az elsőrendű vádlottnak. A swinger club péntek esti összejövetelein igény merült fel arra, hogy az említett prostituáltak ezeken részt vegyenek. Az ilyen alkalmakkor a másodrendű vádlott a vendégeknek a prostituáltakat úgy mutatta be, mintha ők is vendégek lennének. A nők a nyújtott szexuális szolgáltatásért alkalmanként 5-10 ezer forintot kaptak a vádlottaktól.

Az elmúlt év elején egy hölgy folytatott üzletszerűkéjelgést a lakásban, ezért az elsőrendű vádlott felvette a kapcsolatot a harmadrendű K. L. vádlottal, aki 80 ezer forintért eladta a barátnőjét az elsőrendű vádlottnak, abból a célból, hogy a sértett lány az elsőrendű vádlott által fenntartott bordélyházban üzletszerű kéjelgést folytasson. Mint kiderült a lány az adás-vétel idején még nem töltötte be a 18. életévét! 2005. április végén a rendőrség házkutatást tartott az ingatlanon, majd őrizetbe vették a I-és II rendű vádlottakat…

Az elsőrendű vádlott a bíróság előtt elmondta: csak az üzletszerű kéjelgés elősegítésében érzi magát bűnösnek, a többi vádban nem. A lányok társalkodó nőnek lettek szerződve, arra nem kérte, vagy utasította őket, hogy szobára menjenek. Ő csupán a „más” igényű pároknak biztosított helyet szimpátia esetén a párcserés kapcsolatra. A másodrendű vádlott azt nyilatkozta: nem érzi magát bűnösnek, míg a harmadrendű vádlott nem tett vallomást a bíróság előtt. A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik.

-Fullajtár András-
hirdetés