Borosék már most kivívhatják

Péntektől vasárnapig Szegeden, a Maty-éren kerül megrendezésre a MOL Kupa Felnőtt Magyar Bajnokság, II. Ifjúsági és felnőtt Eb és vb-válogató  verseny.

A megmérettetésen kiderül, hogy kik képviselhetik hazánkat az Európa-bajnokságon és az augusztusi, szegedi 35. felnőtt síkvízi kajak-kenu világbajnokságon.Megyénkből többen is részt vesznek a megméretésen, így Boros Attila (TVSE) is:

,,Mindhárom távon négyesben indulok; 1000 m-en Sík Mártonnal, Csamangó Attilával és Boros Gergővel, ugyanez lesz a felállás 200 m-en, míg ötszázon Boros Gergő helyett Bozsik Gábor lesz a negyedik ember. Ez utóbbit és a leghosszabbat nyertük először Szolnokon, vagyis bízom benne, hogy most kivívjuk mind a kontinensbajnoki, mind a világbajnoki részvételt.”

Bethlenfalvi István (TVSE) két egyest megy a versenyen, 1000 és 500 méteren: ,,Természetesen szeretnék a dobogón zárni mind a két számban, hogy ez a végén mire lesz elég, nem tudom” – fogalmazott röviden. Az újvárosiak közül Felföldi Gábor is reménykedik abban, hogy megcsípheti a két nagy világversenyt. Szolnokon 200 m-en a harmadik volt egyesben, most pedig összeült az éppen előtte végző Szőnyi Istvánnal (Honvéd):

– Jó időket megyünk, biztató a formánk, siklik a hajó, miért ne bizakodnánk? – kérdezett vissza a kajakos. – Cél a győzelem, aztán jöhet egy hét múlva a szétlövés…
hirdetés