Borostyán helyett futónövény a temető kerítésén

Nyíregyháza – Korábban körkérdéssel mértük fel a nyíregyháziak véleményét a temető új kerítéséről. Többen hiányolták a virágokat, illetve a megígért borostyánt. Utánajártunk, lesz-e zöld növényzet?

Szekrényes András a Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója elmondta, hogy a temető kerítésének réseinél több futónövényt is telepítettek - a kerítés belső oldalán -, de azt illetéktelenek kitépték.

Borostyán ugyan a jövőben sem lesz – tudtuk meg -, de az elképzelések szerint az elültetett futónövény „zuhatagként” hull majd le a réseknél, ami nem csak nappal, de a világítás segítségével éjszaka is szép látványt nyújt .

Korábban virágokkal díszítették a kerítést, de be kellett látni, hogy a temető “fala” nem életképes tér számukra, a legtöbb kiszáradt, hiszen a beton magába szívta a meleget, ami sajnos a növények kiszáradását vonta maga után. Ezért nem telepítenek újakat, hiszen a közeg erre nem alkalmas és gazdaságilag sem előnyös. Inkább a már említett, zuhatagként aláhulló zöld futónövények segítségével kölcsönöznek természetes arculatot a kerítésnek, persze csak akkor, ha nem tépik ki azokat…

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

– Kálnai Anita –
hirdetés