Borral festették meg Teleki portréját

Gasztonyi Kálmán és Szabó Győző a borfestménnyel
Gasztonyi Kálmán és Szabó Győző a borfestménnyel
Nyírbátor – Tizenöt év után újra ecsetet ragadott Szabó Győző színművész.

A Teleki borcsalád tizenegy borral festett remekművel emlékezett meg a 165 éve született Teleki Zsigmondról, a legendás villányi szőlőtermesztőről és borászról. Gasztonyi Kálmán festőművész alkotásait Teleki Zsigmond portréja koronázza meg, melyben alkotótársa Szabó Győző színművész volt. A nyírbátori születésű színész sok-sok évvel ezelőtt a Képzőművészeti Egyetemen tervezőgrafika szakon végzett.

Tizenöt év után nemrégiben újra ecsetet ragadott, hiszen a feladat izgalmas volt, a cél pedig nemes: a borral festett képek megvásárlásával a Bethesda Gyermekkórházat támogathatják a segíteni vágyók. Minderről egy, a YouTube-on közzétett videóban mesél.

– Az, hogy egy különleges technikával, borral festhettem, nagy inspirációt adott. Nagyon fontosnak tartom ezt az ügyet, hiszen segíteni mindig jó, ráadásul az, hogy a művészet erejével tehettem ezt, nagyon jó érzéssel tölt el – mondta Szabó Győző, aki megjegyezte: ez az eddigi első és egyetlen borfestménye.

Kiállításon látható

A közös Teleki-portré is az egyike lesz azoknak az alkotásoknak, melyeket június 15-éig a budapesti kórház földszintjén állítanak ki.

KM
hirdetés