Borsodi Nyár rendezvénysorozat

Három hónapon át, júniustól augusztus végéig jelentős kulturális fesztiválok lesznek a Borsodi Nyár rendezvénysorozata keretében.

Újra itt a Borsodi Nyár rendezvénysorozat – közölte az újságírókkal Sajó Attila, az Egressy igazgatója a hét eleji kazincbarcikai sajtótájékoztatón. Három hónapon át , júniustól augusztus végéig jelentős kulturális fesztiválok lesznek Kazincbarcikán és térségében – értesültünk. A várakozásokat a Borsodi Nyár 2006 programjait illetően így lehetne számszerűsíteni:11 fesztivál, illetve „nagyrendezvény” 48 napon keresztül mintegy 40 intézmény, önkormányzat, vállalkozás és civil egyesület szervezésében, több mint 300 fellépő együttes és várhatóan százezer vendég. Két „ellenfél” szabhat határt a nézőszámnak: a focivébé és a prognosztizált esős időjárás. A VI. Borsodi Művészeti Fesztivál június 15–25. között lesz.

A legrangosabbak egyike

A megyei amatőrgála népzene-népdal szakági döntőjét Kazincbarcikán tartják június 10–11-én – tudtuk meg Gyulai Lajostól, a B.-A.-Z. Megyei Közművelődési és Idegenforgalmi Intézet igazgatóhelyettesétől. A július 21–30-án megrendezendő VI. Gömör-Tornai Fesztivál, valamint a július 21–23-ai jubileumi X. Aggteleki Falunapok és a július 28–30-ai XIV. Jósvafői Falunapok eseményeit Szőke Ágnes idegenforgalmi menedzser ismertette. Az Ifj. Horváth István nemzetközi színjátszófesztivál immár 34 éves múltra tekint vissza, s közben a honi amatőr színházi fesztiválok között a legrangosabbak egyikévé vált. Már a 18. alkalommal találkoznak Barcikán, ezúttal június 28. és július 2. között.

Veterán autók találkozója

Július 29-én, szombaton Kazincbarcikán a Fő téren lesz a veterán autók és motorok találkozója és versenye. A program a Veterán autók és motorok I. Miskolci Találkozójának része, melynek során régi autók és motorok ügyességi-szlalom versenyére is sor kerül.
Kazincbarcikai ünnepi napok

Augusztus 19–20-án, szombat-vasárnap Kazincbarcikán Szent István-napi ünnepi szabadtéri programok. A „Szent Család” templom avatása, hangverseny, városi kitüntetések átadása, zenés felvonulás, ünnepi műsor, tűzijáték, utcabál. III. Nemzetközi Motorostalálkozó és Rockfesztivál augusztus 25–27-én, péntektől vasárnapig Kazincbarcikán a strandon. Motoros felvonulás, látványos bemutatók, koncertek. Bányász Fúvószenekarok és Művészeti Együttesek Országos Találkozója augusztus 25–27-én, péntektől vasárnapig Kazincbarcikán és a környék 12 településén. Zenés-táncos felvonulások, összevont zenekari koncertek, térzenék, mazsorettbemutatók, hangversenyek, gálaestek.

BGy
hirdetés