Sport

2014.08.20. 15:24

Aki jön, és akit nem engednek...

Nyíregyháza - Máté Andrea szerződtetése kútba esett, új légióst próbál keresni a Fatum-Nyírsuli-NRK.

Nyíregyháza - Máté Andrea szerződtetése kútba esett, új légióst próbál keresni a Fatum-Nyírsuli-NRK.Úgy szép az élet, ha zajlik. De éppenséggel az sem baj, ha rendkívüli esemény sem zavarja a munkát. Márpedig a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata javában készül a bajnoki szezonra, amely a beharangozottnál némileg hamarabb – szeptember végén rajtol.

Hogy milyen összetételben vág neki a nyíregyházi klub a nagy menetelésnek, nos az egyelőre még nem kristálytiszta. Illetve annyiban igen, hogy a gárda „kemény magja” adott, két ember azonban még csatlakozhat.

Annál is inkább, mert kútba esett Máté Andrea tervezett átigazolása. Bár a szakmai stáb nem is ringatta magát abba hitbe, hogy egyszerű lesz az ütőposzton bevethető játékos megszerzése. A Craiova alkalmazásban álló hölgyet ugyanis érvényes szerződés köti a román első osztályú egylethez.

Mint azt korábban megírtuk,

– Ahogy azt már nyilatkoztam, Máté Andrea megfelelt a teszt során, szívesen láttuk volna, vele meg is egyeztünk, a Craiova azonban nem engedte el – summázta a történteket Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK trénere.

– Ez a vonal elhalt, most más irányban próbálkozunk. Nem titok, légiósban gondolkozunk, van elképzelésünk ezen a téren, erről többet azonban még nem akarok mondani.

Ugyancsak hírt adtunk arról, hogy a nyírségiek augusztus derekára várták a kubai válogatott korábbi liberóját, a 32 éves Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzont. A karibi nemzeti gárdában 2003-ban bemutatkozott – majd gödöllői színekben szerepelt – röplabdázót ütőjátékosként kívánja harcba dobni az NRK, és él a remény, hogy nem dől dugába eme terv.

Igaz, Aguilera – a legújabb információk szerint – csak a hónap végén landol Magyarországon, mivel az itt tartózkodáshoz szükséges okmányokra a napokban kerül pecsét.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!