Börtönt is kaphat a kilométeróra átállításáért

Börtönt is kaphat a kilométeróra átállításáért
© Illusztráció: Carnovato.ru
Nyíregyháza – Nem érdemes a gépjárművek eladásakor a kilométer-számláló műszerrel trükközni, hiszen a műszaki vizsgáztatáskor a járművek aktuális kilométerállását rögzítik, így legkésőbb a következő műszaki ellenőrzéskor kiderül a turpisság.


Így bukott le egy gépjármű-tulajdonos és egy nyíregyházi székhelyű autókereskedő, akik az adásvételi szerződés megkötésekor megállapodtak, hogy a valós, több mint 400 ezer km-es óraállás helyett a szerződésben jelentősen alacsonyabb, valamivel több mint 200 ezer km-es óraállást rögzítenek, mert a valós értékkel a jármű nehezen lenne továbbértékesíthető. A hamis adatokat tartalmazó szerződést benyújtották az okmányirodába is. Az autókereskedő a valótlan értékhez igazította a mérőműszert, majd így értékesítette a járművet, ezzel a jármű kelendőségét előmozdítva, a gyorsabb és nagyobb bevétel érdekében.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség mindkettőjükkel szemben a napokban emelt vádat, tettükért akár egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – közölte dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM
hirdetés