Borultak a fák – Megyei katasztrófavédelmi hírek

illusztráció: Viharkárok Nógrád megyében
illusztráció: Viharkárok Nógrád megyében - © fotó: archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 29-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Három esetben kérték szerdán a tűzoltók segítségét veszélyes fák eltávolításhoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nagyméretű fenyőfák dőltek meg veszélyesen a reggeli órákban Tarpán, a Rákóczi utcában, ahol egy lakóházat és egy villanyvezetéket veszélyeztetett. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és dugólétra segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Leszakadt faág akadályozta a közlekedést a déli órákban, Nyírbátorban, a Zrínyi Ilona utcában, ahol a helyi hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Kállósemjénben, a Dózsa György utcai óvoda udvarán egy nagyméretű fa ága lehasadt, a másik nagyméretű ága pedig a szomszéd épületet veszélyeztette csütörtök délután. A nyíregyházi- és a nyírbátori hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés