Boszniába látogatnak a Kakas-fiúk

Vadkakasok - illusztráció
Vadkakasok - illusztráció
Jövő hét végén már bajnoki pontokért lépnek pályára a kosarasok.

A magyar bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési tornáján szerepel péntektől vasárnapig a boszniai Alekszandrovac városában a Debreceni Vadkakasok élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

A Rajko Toroman irányította hajdúságiak egy PipeLife-kupa második és egy csehországi harmadik hellyel a tarsolyukban vágnak neki csütörtökön a boszniai útnak, pénteken pedig már pályára is lépnek. A házigazda Igokea gárdája mellett a szerb Ergonom Nis – Milos Mirkovics ex-csapata – és a horvát Sibenik – ebben a csapatban pedig Miro Vranjic szerepelt legutóbb – együtteseivel néznek farkasszemet a háromnapos tornán a debreceniek. Jó kis erőpróbára van tehát kilátás, ráadásul közel sem biztos, hogy a cívisvárosiak a legerősebb összeállításban szerepelhetnek. A tizenkettes keretből Milos Mirkovics sérüléssel bajlódik, míg Fodor Mártont vírusos betegség gyötri, ám az irányító vélhetően pályára léphet Boszniában, a körmérkőzéses rendszerben rendezendő tornán.

Ami pedig a közeljövőt illeti, a tervek szerint október 15-én a magyar bajnoki pontvadászat is megkezdődik a Vadkakasok számára. Azért ingatag kissé a helyzet, mert az országos szövetségben és a ligában sincsenek még közel sem tiszta viszonyok – utóbbi tevékenységét az ügyészség egyébként felfüggesztette –, ám azzal minden érintett és érdekelt fél tisztában van, hogy hatalmas blama lenne, ha október közepén nem rajtolhatna el a bajnokság. A nyitányon egyébként a Vadkakasok a Nyíregyházát látja vendégül, mégpedig október 15-én.

Az elmúlt napokban az is beszédtémát szolgáltatott a sportág berkein belül, hogy a liga határozata szerint, ameddig a hajdúságiak nem rendezik tartozásukat a klub három korábbi játékosával – Williams, Swietonski, Andriukaitis – szemben, addig nem igazolhatnak újabbakat. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nyáron leszerződtetett új fiúk – Mirkovics, Skornik, Vranjic, Harris, Ádám – sem léphetnének pályára a nyírségiek elleni derbin. Takács László, a csapatot működtető rt. igazgatótanácsának elnöke a Naplónak elmondta, bár közel sem egyezik a klub és a három játékos álláspontja az anyagiak tekintetében, mindenképpen olyan megoldást találnak, hogy ne legyen veszélyben a mostani kerettel való kiállás, vagyis, a debreceni közönség a felkészülési tornákon is szerepelt társaságot láthatja a kelet-magyarországi presztízsmeccsen.
hirdetés