Boszorkányság miatt ölték meg

Boszorkányság miatt ölték meg
Míg hazánkban az utolsó halálos kimenetelű boszorkányüldözés háromszázötven év volt, addig Pápua Új-Guinea egyes részein még mindig hódít a boszorkánygyanús nők megölése.

Pápua Új-Guinea egyik falujában megkínoztak majd megöltek négy, boszorkánysággal vádolt nőt, akik a helyiek szerint mágiájukkal halálos közlekedési balesetet okoztak – írta szerdán a The National című helyi lap internetes kiadása. A nőket a falusiak tüzes vassal bírták vallomásra, majd egy pöcegödörbe állították, és élve eltemették őket.

Az újság értesülései szerint a rendőrség csak nemrég fedezte fel a tavaly októberben történt gyilkosságot, ami az ország egyik távolabbi, sűrű dzsungellel borított részén történt. Az áldozatok mind a harmincas éveik elején jártak. Eddig 11 férfit gyanúsítanak a gyilkosságokkal a Kamex nevű faluból.

A rendőrség beszámolója szerint a nőket a falusiak azzal vádolták, hogy fekete mágia segítségével idéztek elő egy balesetet, amiben három börtönőr meghalt. A négy nőt tüzes vasrudakkal kínozták, akik annak hatására magukra vállalták a tettet.

A nők szemét és száját az első vizsgálatok szerint ragasztószalaggal tekerték be, a kezüket hátra kötözték, majd beállították őket egy pöcegödörbe, és földdel borították be őket. A gödör fölé banánfát és friss füvet ültettek, hogy így rejtsék el a nők sírhelyét. A rendőrségnek a falu néhány öregje mutatta meg a helyet, ahol három áldozat földi maradványait találták meg – a negyedik nő holttestét még keresik.
hirdetés