Helyi közélet

2013.01.30. 17:38

A XXI. Tavaszi Tárlat Kisvárdán

Kisvárda – A Rétközi Múzeum és Baráti Köre, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely valamint a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közösen, ez évben már huszonegyedik alkalommal hirdeti és rendezi meg a Felső–Szabolcsi képzőművészek, XXI. Tavaszi Tárlatát, – tudtuk meg Dr. Vofkori Mária, múzeumigazgatótól valamint Nyakó Béla a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatójától.

Kisvárda – A Rétközi Múzeum és Baráti Köre, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely valamint a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közösen, ez évben már huszonegyedik alkalommal hirdeti és rendezi meg a Felső–Szabolcsi képzőművészek, XXI. Tavaszi Tárlatát, – tudtuk meg Dr. Vofkori Mária, múzeumigazgatótól valamint Nyakó Béla a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatójától.Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán, immár huszonegy éve. Az első tárlaton még csak öt alkotó húsz alkotással jelentkezett. Az elmúlt évi XX. tárlaton, négy ország, 14 településének, negyven alkotója több mint másfélszáz alkotását láthatták az érdeklődők.

A tárlatok üzenete

A Tavaszi Tárlat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak nemcsak a felső–szabolcsi, hanem a régiónkhoz tartozó, de határainkon kívül maradt, – kárpátaljai, felvidéki, erdélyi– alkotóknak is. Képzőművészeti egyesülethez, szakkörhöz való tartozás nem kizáró tényező. A Tavaszi Tárlat rendezői az alábbi tájékoztatással kívánják segíteni a jelentkezőket. Képzőművészeti egyesülethez, szakkörhöz való tartozás nem kizáró ok. A jelentkezés önkéntes. Legkevesebb 3, legtöbb 5 munka adható be. Az alkotásokat csak kiállításra kész állapotban fogadjuk el. (a grafikákat passzpartozva, üvegezve, a festményeket keretezve, akasztófüllel, kiegyensúlyozva). A kísérőlapból két példányt kérnek mellékelni. A szállításról a szerző gondoskodik.

Beadási határidő: 2013. március 18. (Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Kisvárda Flórián tér 20. Az alkotásokat Szeregnyi László veszi át.)

A XXI. Tavaszi Tárlat megnyitója 2013. március 27–én 15 órakor lesz.

Eredményes felkészülést, sikeres részvételt kívánnak mindenkinek a rendezők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában