Bővítik a képalkotó diagnosztikai kapacitásokat

Budapest – Az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) idei előirányzatából ötmilliárd forintot fordít az egészségügyi államtitkárság a nagy értékű képalkotó diagnosztikai kapacitások bővítésére – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Ónodi-Szűcs Zoltán közölte: további kétmilliárd forint áll az E-alap céltartalékából rendelkezésre, ebből nagy értékű műtéti eljárásokat, egynapos sebészetet, járóbeteg-ellátásokat, addiktológiai és pszichiátriai rehabilitációs kezeléseket finanszíroznak majd. Ha a kormány rábólint a céltartalék felhasználására, akkor ez az összeg május-júniustól áll rendelkezésre – tette hozzá az államtitkár.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár elmondta, az áprilistól felhasználható ötmilliárd forintot jellemzően PET/CT-, MRI- és hagyományos CT-vizsgálatokra fordítják majd, jellemzően három egyetemi centrumban (Szeged, Pécs, Budapest), valamint egyes fővárosi és vidéki kórházakban.
Az államtitkár szerint ezzel a lépéssel harmadával nőhet az elvégzett vizsgálatok száma.

– MTI –
hirdetés