Bővítés – három lépcsőben

Bővítés - három lépcsőben
Bővítés - három lépcsőben
Balkány – Hosszas és izgatott várakozás után a balkányi iskolások végre átléphették a Szabolcs Vezér Oktatási Központ teljes egészében felújított B-épületrészének küszöbét.

A létesítményt Balkány díszpolgára, a megyei közgyűlés elnöke, Gazda László adta át a nebulóknak a napokban. A megújult iskolarész hatalmas lépés előre, ugyanakkor csak a kezdeti fázisa egy hosszú folyamatnak. A 250 millió forintból elkészült „B”-szárny nyolc tantermet, egy multimédiás szaktantermet és egy 300 négyzetméter4es aulát foglal magában. A szükséges berendezések, oktatáshoz szükséges eszközök beszerzése folyamatban van, így az őszi szünet után beindulhat az oktatás az új épületben.

A teljes, 2008 szeptemberére elkészülő beruházás összértéke másfélmilliárd forint. Második lépcsőben a konyha, az ebédlő és a terasz kialakítása, a harmadikban pedig a maradék épületrészek felújítása, az iskola és a művelődési ház összekapcsolása, valamint az udvarrendezés valósul majd meg.

Az átadási ünnepségen először az iskola tanulói adtak műsort, majd őket szórakoztatta  Eszményi Viktória. 

Marjánné Rinyu Ilona polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: „Gyerekeink nyugodt és szép környezetben, a kor igényeink megfelelő körülmények között tanulhatnak. Másra is lesz módjuk, ugyanis a 300 négyzetméteres aula számtalan lehetőséget kínál. Idő kell ahhoz, hogy felfedezzék maguknak az új iskola nyújtotta lehetőségeket. 

A jövőben pedagógusaink is jobb körülmények között folytathatják magas szintű szakmai munkájukat. Jól felszerelt, új bútorzattal ellátott iskolában nevelhetik tanítványaikat, akikből újabb családot építenek maguk köré. Meggyőződésem, hogy a beruházás befejeztével városunknak olyan iskolája lesz, amelyet nagyvárosok is megirigyelhetnek majd.”

– M. Magyar László –
hirdetés