Bővül a duális képzések köre a Debreceni Egyetemen

Bővül a duális képzések köre a Debreceni Egyetemen
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Bővül a duális képzések köre a Debreceni Egyetemen (DE): a műszaki, a gazdaságtudományi és a természettudományi kar, illetve a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. közötti, csütörtökön aláírt megállapodás értelmében a jövő tanévben olyan szakemberek képzése kezdődik meg, akik a közlekedési ágazatban hasznosítható gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek.

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója az együttműködési megállapodás aláírásakor azt mondta: a következő időszakban a legjobb szakemberek ebből a képzési rendszerből fognak kikerülni.

Közölte, a duális formában tanuló hallgatók a képzési idő egy részében gyakorlati oktatáson vesznek részt vállalatuk telephelyein, ahol a társaság szakemberei segítik majd őket. A képzés során az egyetemi tananyagon túl lényegesen több tapasztalatra tesznek szert, ezzel nőnek a munkaerőpiaci esélyeik.

ud2

Fotó: unideb.hu

Az érintett karok dékánjainak tájékoztatása szerint az együttműködési megállapodás értelmében a fiatalok a 2018/2019-es tanévben a DE gazdaságtudományi karára számvitel, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés mesterszakra, továbbá kontrolling és teljesítménymenedzsment, emberi erőforrás menedzsment és szervezetfejlesztés specializációra jelentkezhetnek.

A műszaki karon műszaki menedzser mesterszakon, míg a természettudományi és technológiai karon villamosmérnök szakon tanulhatnak duális képzésben mindazok, akik mind az egyetem, mind a közlekedési cég felvételi, illetve kiválasztási eljárásán megfelelnek – hangzott el az aláíráskor tartott sajtótájékoztatón.

– MTI –


Fotó: Matey István
Debrecen - A szervezők a visszajelzések alapján alakították ki a karriernap programját. Szerdán a szokásosnál is nagyobb volt a pezsgés a Debreceni Egyetem főépületében, ugyanis aznap tartották az első őszi Állásbörze és Karriernap rendezvényét. A nagy érdeklődés övezte eseményen kis- és nagyváll...

Fotó: Balogh Albert
Debrecen - A 177 kari képviselő és a 14 kari HÖK-elnök november 7-én vette át megbízólevelét, hogy hivatalosan is megkezdhesse munkáját. Példaértékű az országban a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A kiváló kapcsolat a rektori vezetés és a Hallgatói Önkormányzat között hosszú évek munkája,...
hirdetés