Bővülő képzési profil a záhonyi középiskolában

A záhonyi középiskola
A záhonyi középiskola - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – Az ősszel kezdődő tanévben tovább színesedik a Kisvárdai SZC Záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiumának képzési profilja.

Bő másfél évtizede még csak a 9-12. évfolyam két párhuzamos osztályában folyt oktatás-képzés a határvárosi tanodában, míg az új tanévben már húsz osztályban és kilencféle képzésben vehetnek részt az intézmény diákjai. Az első négy évfolyamon közlekedési, közgazdasági és rendészeti szakirányban tanulhatnak a diákok, az érettségizetteknek pedig vasútforgalmi szolgálattevői, jegyvizsgálói, vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézői, logisztikai és szállítmányozási ügyintézői és közlekedésautomatikai műszerész szakon indítanak 2 éves képzéseket.

Ez utóbbi szakot egyedüliként az országban második éve indítja a záhonyi középiskola. Nappali tagozaton az első és a második szakképzés megszerzése ingyenes. A jelentkezési korhatár 23 év. Kifutó jelleggel a korábban elindított nappali tagozatos gimnáziumi osztályban is folytatódik a képzés. A távolabbról jelentkezők számára kollégiumi ellátást biztosítanak. A jelentkezési határidő augusztus 26-a. További információkkal az iskola titkárságán szolgálnak a 45/525-056-os telefonszámon.

– Tancsik Róbert –
hirdetés