Nyíregyháza hírei

2013.05.02. 13:11

Egeret fogtak a könyvtárban

Alapfokú számítógépes foglalkozást indított áprilisban a Nyírség Könyvtár Alapítvány. Az ingyenes képzés a „Miénk a könyvtár – Tiéd a szó” elnevezésű uniós pályázat keretében zajlott, két csoportban.

Alapfokú számítógépes foglalkozást indított áprilisban a Nyírség Könyvtár Alapítvány. Az ingyenes képzés a „Miénk a könyvtár – Tiéd a szó” elnevezésű uniós pályázat keretében zajlott, két csoportban. Volt olyan résztvevő, aki itt ismerkedett meg az egérrel, volt, aki először kapcsolta be a számítógépet és félénk lelkesedéssel használta azt. A célunkat – nevezetesen, hogy a számítógépek alapfunkcióit megismertessük a tanulókkal – elértük. Elsősorban az idősebb korosztályt, a nyugdíjasokat vonzotta a felkínált lehetőség, de voltak a résztvevők között hátrányos helyzetűek is, például munkanélküliek.

A számítógép-használati órák kötetlen formában zajlottak. A tanulók nagyra értékelték az itt kapott tudást, a digitális írástudás elsajátítását. Mint mondták, a napi tájékozódás, hasznos időtöltés mellett a számítógép és az internet segítheti a munka világába való visszatérést, illetve a családtagokkal, ismerősökkel való (modern) kommunikációt is. Hasznát vették a szövegszerkesztési alapismereteknek is, a világháló használatának megtanulásával „kitárult” előttük a világ.

-Hernádi Szilvia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!