Bozóki: nem biztos, hogy jól döntöttem

Bozóki András szerint nem biztos, hogy jó döntés volt Hegyi Árpád Jutocsa kinevezése az operaház élére. A távozó kulturális miniszter kedden nyilatkozott erről “virtuális fogadóóráján” a kultura.hu internetes portál fórum oldalán.

Bozóki András fogadóóráján azt írja eddig nem kérdezték arról, hogy akar-e a kulturális tárcánál maradni. A politikus úgy véli amúgy sem akarna államtitkárként tovább dolgozni ott, ahol egykor miniszter volt.

Bozóki szerdán találkozik a kormányfővel, akkor derül ki, hogy Gyurcsány Ferenc más területen számít-e rá. Az államigazgatási munka egyelőre elég volt, de tanácsadást szívesen vállalna – fogalmazott Bozóki. Az ügyvezető kulturális miniszter a netezők kérdésére azt válaszolta, hamarosan hosszabb szabadságra megy, de januártól már az egyetemen fog tanítani.

Mint mondta, főleg azért volt elege az államigazgatásból, mert sokszor mások háttérben születő döntései miatt neki kellett tartania a hátát. Az új kabinetnek először a korrupciót kéne kiirtania: az önkormányzatoktól a háttérhivatalokig rengeteg helyretennivaló lenne – csak persze a gyakorlatban nem megy olyan könnyen ez a dolog – írja az ügyvezető miniszter.








hirdetés