Brandt csalódott: volt jobb, lesz jobb

Akt.:
Magyarország vs. Románia
Magyarország vs. Románia - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Alig zárták le az urnákat a romániai önkormányzati választáson, a magyar válogatottnak nem lehetett más választása: le kell győzni a románokat! Máskülönben nyeretlenül zárnak, ami nem túl szerencsés a hazai rendezésű tornán.

A kezdés előtt Ludvig Zsolt, az országos szövetség nyíregyházi kötődésű főtitkára a nyílt színen köszöntötte a sportág ikonját, a korábbi szövetségi kapitányt, a 88. születésnapját ünneplő dr. Kotsis Attilánét. A jelenlegi coach, a belga Jan de Brandt pedig nemrég írta alá a szerződését, eszerint a Genttől a török Bursához igazolt. Ezekben a napokban viszont a magyar válogatott jelenti neki a fő csapásirányt. A vasárnap késő esti meccsen pedig a fő csapásirányt először a bájos Szakmáry Gréta mutatta meg, kinek vezérletével 6:3-ra hízlalták az előnyt, ami habkönnyűnek bizonyult. Jóformán a mieink bosszantó bakijaiból éltek Bacsisék, és a negyedik játszmalabdát értékesítve fülig érő szájjal fordulhattak. Tőlük csak az a két pár volt boldogabb, akik a szett utáni sorsolásnál magasba emelhették a nyertes tombolaszelvényüket: a helyszínen láthatják a magyar-osztrák Eb-mérkőzést Franciaországban.

A második játékrészben 2-3 pontos különbséggel araszoltak a felek 22:21-ig, ám onnan Fales befejezéseivel már csak román örömet láthattunk. A meglehetősen hitehagyottá vált válogatottunkban nem volt meg az a tűz, az a tartás, ami reménykeltő lehetett volna a folytatáshoz. Feladták: pusztán tapsra késztető fellángolások voltak. A lelkes közönségen semmi sem múlt, a csarnokavató mégis balul sült el. Három vereség – volt jobb, lesz jobb.

KM-LTL

Női röplabda Európa Liga

Csoportkör, 3. mérkőzés

3. mérkőzés

Magyarország–Románia 0:3 (-25, -22, -16)

Continental Aréna, 1500 néző, v.: Deneri (török), Vasko (szlovák).

Magyarország: Szakmáry 18, Szombathelyi Sz. 1, Széles P. 2, Nagy E. 8, Tálas Zs. 2, Pallag Á. 15. Csere: Molcsányi (liberó), Bleicher R., Szpin R., Pintér A. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Románia: Tataru 1, Fales 10, Berdila 1, Cazacu 9, Canea 4, Bacsis 12. Csere: Albu (liberó), Rogojinaru 9, Chirilov 4, Lapusneanu, Badea 1. Szövetségi kapitány: Bogdan Paul.

Ász: 2–3. Rossz nyitás: 7–8.

Mesterszemmel

Jan de Brandt: – Nagyon csalódott vagyok. Többet vártam a máskor kevesebb játéklehetőséget jutóktól. Az alapemberek – főleg Szakmáry és Pallag – hozták azt, amit vártam tőlük. Sok munka vár még ránk.

Bogdan Paul: – Örülök, hogy sikerült győznünk a magyarok ellen. Az első két szett végén jobban koncentráltunk, a harmadik játszmában pedig fölényben játszottunk.

További eredmény: Szlovénia–Görögország 3:0 (21, 18, 18)

A csoport állása: 1. Szlovénia 9, 2. Görögország 6, 3. Románia 3, 4. Magyarország pont nélkül.
hirdetés