Bravúr Gadnai-parádéval!

Akt.:
Bravúr Gadnai-parádéval!
Bravúr Gadnai-parádéval! - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Védekezésben kimagaslót produkáltak a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza játékosai.

Hamar kiderült, hogy ez a védekezés meccse lesz. Főként, hogy a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság Keleti-csoportjának bajnokesélyese, a Balmazújváros egyik fegyvere a játék ezen eleme. Ezt magas szinten művelik, de vasárnap este a házigazda Nyír-Flop Holding Nyíregyháza együttese bemutatta, hogyan lehet még srófolni a nívón.

A hajdúságiak kezdtek jobban, megléptek 5–1-re, aztán a hazaiak 17 percre lehúzták a rolót. A fal tagjai agresszíven, az utasításokat betartva, egymást segítve játszottak, Gadnai Attila pedig elkezdett egy olyan szériát, ami parádés volt. Fordítottak is a hazaiak, ám még nem dőlt el semmi, főként, hogy a játékrész végére egalizáltak az újvárosiak. Szünet után hasonlóan izgalmas csatát láthattak a nézők, mígnem a félidő derekától egy négygólos szériát produkáltak a hazaik, és elléptek három góllal (15-12, majd 16-13).

A bajnokesélyes azonban nem adta könnyen magát, és két góllal nyílttá tette a véghajrát. Az utolsó percben ugyan már nem sikerült a kapuba találniuk a nyíregyháziaknak, ám ami fontosabb: gólt sem kaptak. A lefújás előtt két másodperccel szabaddobást kaptak a vendégek, ám a sánc most is jól működött, így megszületett a bravúr, a Balmazújváros elszenvedte első vereségét.

Le a kalappal a házigazdák előtt, akik védekezésében kimagaslót nyújtottak, Gadnai Attila pedig húzhat egy strigulát a nagy meccseim rovatba. Védett heteseket, ziccereket, átlövést szinte mindent, igen magas szinten…

– KM-ML –


Nyír-Flop Holding – Balmazújváros

16-15 (7-7)

Bujtosi csarnok, 400 néző, v.. Horváth, Simó.Nyír-Flop Holding Nyíregyháza: Tamási– Nagy 3/1, Kaplonyi 4, Braun, Szűcs 3, Bursac 2, Juhász.Csere: Gadnai (kapus), Varga L. 1, Dobos, Bécsi 2, Szőllősi 1, Erdős.

Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 4/2.

hirdetés