Bravúrkategória

Bravúrkategória
Emberhátrányban is fordítani tudott a Szpari a rangadón.

Ünnep, gyász, ünnep! Angyalászi Cintia számára emlékezetes marad a szombati, Szpari–Békéscsaba meccs, hiszen tizennyolcadik szülinapján ő végezhette el a kezdőrúgást! A kezdés előtt egy perces néma gyásszal emlékeztek a nyíregyházi hátvéd, Goia édesapjára, aki a múlt héten hunyt el, így a játékos hazautazott.

Hamar sikerült egyenlíteni

Az első félóra végén már úgy nézett ki, hogy egyre inkább érvényesül az a tény, hogy a hazaiak egyénileg jobb játékosok, és csapatként is jobban muzsikálnak, amikor gyászos lett a hangulat a stadionban, hiszen nem elég, hogy a csabaiak tíz emberrel (a vérző Bernáthot ápolták a kispadon) tizenegyeshez jutottak és értékesítették, Vojinovics piros lapot kapott. Helyére Erdélyi állt be és Brekk Jánosnak gyorsan kellett dönteni, hogy melyik mezőnyjátékost hozza le a pályáról. A védelmet és a támadósort nem akarta megbontani, így a leglogikusabb választás a középpálya volt, végül Zabos jött le a pályáról. Nem sokkal később sikerült az egyenlítés, ugyancsak büntetőből, ám az emberhátrány megmaradt.

Jól jött a szünet, a második félidőben pedig a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták. Mentek előre, próbálkoztak de csak nem akart összejönni a hőn áhított találat. Közben a csabaiak is próbálkoztak kontrákkal, néhányszor akadt is meleg pillanat Erdélyi kapuja előtt. Egyre fogytak a percek, a hazai szurkolók példásan buzdították csapatukat aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hajrá végefelé Bajzát a Szpari színeiben hatodik, eddigi legfontosabb találatát jegyezhette.

Dicséretes csapatmunka

Újabb rangadón vannak túl Ambruszék, két hete az akkor második orosháziakat, szombaton a forduló előtt a harmadik helyen tanyázó békécsabaiakat fogadták és győzték le. Most is voltak még hibák a hazai játékban, de az a tény, hogy hatvan percet emberhátrányban játszva a hajrában sikerült megszerezni.

– Mán László –
hirdetés