Bravúrnak bravúr, de kicsit azért bosszantó

Akt.:
Marija Gedroit a konyhai balesete után is kiváló teljesítményt nyújtott
Marija Gedroit a konyhai balesete után is kiváló teljesítményt nyújtott - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A balesete után hősiesen játszó Marija Gedroit vezérletével a Kisvárda az első csapat, amelyik pontot szerzett Érden, az aktuális NB I-es női kézilabda-bajnokságban.

„Újkori” NB I-es történelme eddigi legbravúrosabb eredményét érte el a Kisvárda Master Good SE, amely a harmadik helyezett Érd otthonában játszott szombat este 20–20-as döntetlent. Ez értékes eredmény, különösen annak fényében, hogy a szünetben négy góllal vezettek az érdiek. De ha azt nézzük, hogy a mérkőzés utolsó percére fordulva két találat volt a kisvárdai hölgyek előnye…
Jól kezdte a meccset az újonc vendégcsapat, játékosai szinte minden pozícióból szereztek egy-egy gólt, és vezettek 6–3-ra. Ekkor azonban következett egy hosszabb, egész pontosan 16 perces gólcsend, aminek Marija Gedroit hétméteresgólja vetett véget, de ezalatt az Érd zsinórban hétszer zörgette meg az amúgy jól védő Jekatyerina Dzsukeva kapuját.

Az egyébként kisebbfajta csoda, hogy Gedroit ott volt Érden, és gólokat lőtt. A litván átlövő pénteken este háztartási balesetet szenvedett, vacsorakészítés közben egy éles konyhakéssel a bal kezének középső ujjából szó szerint levágott egy darabot. A játékos az ügyeleten töltötte a fél éjszakát, megcsonkított ujjal távozott onnan, de vállalta a játékot.

És ő volt az, aki nagyon fontos gólokat szerzett a második félidőben. A hazaiak 13–9-es vezetése után Gedroit, Marina Dmitrovics és Krisztina Liscsevics is betalált, így egy gólra jött fel a Várda. A vendégcsapat Tóth Gabriella találatával 14–14-nél érte utol ellenfelét, majd Gulyás Vanda góljával még vezetett az Érd.

A mérkőzésen utoljára, mert Samira Rocha duplájával a Várdánál volt az előny (15–16), és bár az érdiek rendre egyenlítettek, a vendégcsapatnak rendre volt válasza. Aztán 18–19-nél Dzsukeva újabb bravúrt mutatott be, Dmitrovics révén pedig kettővel vezetett a Várda. Még egy perccel a vége előtt is, amikor a vendégek támadtak, de eladták a labdát, Gulyás pedig 19–20-ra alakította az állást. Huszonhárom másodperccel a vége előtt a vendégkispadnál meccselő Mátéfi Eszter időt kért, de aligha azt beszélték meg, hogy Szabó Valéria indul majd meg a kapu felé. A beállós ráadásul a hatos vonalától visszafordult, így passzív játékért elvették a labdát, amit Klivinyi Kinga küldött a kapuba, beállítva a végeredményt.

A Kisvárda az első csapat ebben a bajnokságban, amelyik Érden pontot tudott szerezni (a Fradi is kikapott ott), ám a végén történtek miatt talán a vendégek sem tudták eldönteni, hogy a végén sírjanak vagy nevessenek. Így vagy úgy, a pontszerzés bravúrosnak mondható, és persze abban bíznak Várdán, hogy valami újnak a kezdetét jelenti.

NB I, női: 16. forduló

Érd–Kisvárda Master Good SE 20–20 (11–7)

Érd, 800 néző, v.: Altmár, Horváth M.
Érd: Janurik – Kiss N., Gonzalez 5/1, A. Bulatovics, Gulyás V. 4, Signaté 3, Fekete B. 3. Csere: Stojak (kapus), Szabó L. 1/1, Barján 2, Klivinyi 2, Kisfaludy. Edző: Szabó Edina.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A., Dmitrovics 5, Liscsevics 1, Szabó V. 1, Tóth G. 2, Rocha 3. Csere: Yttereng, Gedroit 7/5, Umanec 1, Kucherova, Héjjas, Mihovics. Edző: Dévényi János.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 2–3, 13.: 3–6, 27.: 10–6, 33.: 11–9, 42.: 13–12, 46.: 14–14, 49.: 15–16, 54.: 17–18, 58.: 18–20.
Kiállítások: 4, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 5/5.

Mesterszemmel

Szabó Edina: – A döntetlen igazságosnak mondható, mert mindkét csapatnak voltak jobb egy gyengébb periódusai. Az első félidőben megszerzett négygólos előnyünket könnyen eladtuk, a végén már a Kisvárda vezetett, amit nagyon kevés csapat mondhat el magáról ellenünk. A végjáték alapján örülnünk kell az egy pontnak, örülünk is.

Dévényi János: – Győzelemmel felérő döntetlent értünk el, mégha a végén ki is énekelték a sajtot a szánkból. Hatalmasat küzdött a csapat, mindenki kitette szívét-lelkét a pályára, külön is kiemelném Marija Gedroitot, aki a pénteki balesete ellenére vállalta a játékot. Végül reális eredmény született.
hirdetés