Bravúros eredmények a debreceni vívólányoktól

Bravúros eredmények a debreceni vívólányoktól
© Fotó: Békessy Béla Vívóklub
Debrecen – Junior ob-ezüstérem és felnőtt nemzetközi top 100-ba kerülés a hétvége mérlege: kiemelkedő eredményeket értek el a debreceni Békessy Béla Vívóklub női párbajtőrözői két hétvégi versenyen is.

A Junior Vívó Magyar Bajnokságon három-három női és férfi párbajtőröző is képviselte az egyesületet. A 81 egyéni junior női versenyző közül Fekete Laura bravúros vívással az ezüstérmet szerezte meg, amely óriási teljesítményt jelent egy ilyen rangos eseményen. Laura mestere, Kőrösi László mesteredző szerint az elvégzett munkának mindig megvan az eredménye.

A 2017/2018-as felnőtt párbajtőr vívószezon első Grand Prix versenyét Ázsiában, a katari Dohában rendezték meg szintén a hétvégén. Ezen az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesén kívül Mihály Kata, a Békessy Béla Vívóklub női párbajtőrözője is részt vett. A fiatal lány a selejtezőkből 2 győzelemmel jutott tovább, és csak a főtáblára kerülésért kapott ki a lengyel Dmowska Andrzejuk Danutától. A viadal 94. helyén végzett, az így szerzett világranglista pontokkal 10 helyet lépett előre, és bekerült a világranglista top 100-ba. Serra Bendegúz a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója szerint fontos mérföldkő ez az eredmény. A következő részcél a top 50 közé kerülés lesz a közeljövőben.

A Grand Prix sorozat következő állomása márciusban Budapesten lesz.

– Békessy Béla Vívóklub –


Battai Sugár Katinka
Debrecen - Battai Sugár Katinka, a Testnevelési Egyetem SE debreceni sportolója ezúttal Németországban remekelt. A hajdúsági vívó a németországi U17-es körversenyen bizonyított: a TFSE 14 éves (még serdülő korú) tehetsége a szófiai ezüstérme után ismét döntőbe jutott. A selejtezők során öt magabi...
hirdetés