Brazília felé (is) nyit a Nyíregyházi Egyetem

Brazília felé (is) nyit a Nyíregyházi Egyetem
Nyíregyháza – A külföldi delegáció 14 magyarországi felsőoktatási intézménybe látogatott el.

A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet tömörítő ABRUEM mintegy 30 fős küldöttségét fogadta csütörtök délelőtt a Nyíregyházi Egyetem vezetése. A külföldi szervezet a tavalyi közgyűlésén úgy határozott: 2018-ban a magyar felsőoktatási intézményeket veszi nagyító alá, és lépéseket tesz a partnerkapcsolatok erősítése és bővítése érdekében.

 

Bemutatkozott az egyetem

– A Magyar Rektori Konferencia keresett meg minket azzal, hogy az összesen 14 hazai egyetemet felkereső brazil rektori testület a kéthetes „tájékozódó túrája” utolsó állomásaként ide, a nagy múltú, jó adottságú, és vonzó képzési palettával rendelkező Nyíregyházi Egyetemre is ellátogatna, mi pedig örömmel fogadtuk a rangos vendégeket – nyilatkozta lapunknak Ferencziné dr. Ács Ildikó. Az oktatási rektorhelyettes hozzátette: számos külföldi hallgató tanul a nyíregyházi intézményben, de brazil diákjuk még nincs. Tavaly például Angolából érkezett egy fiatalember, aki remekül érzi magát az egyetemen, illetve a megyeszékhelyen.

Tárgyalások kezdődnek

– Adott a lehetőség, hogy Brazília felé is nyissunk, bővítsük a nemzetközi kapcsolatainkat! A delegáció tagjainak egy informatív kisfilmen, majd személyesen bejárva is bemutattuk az intézményünket. Elkészült az új Erasmus-katalógusunk, ezt angol nyelven tanulmányozhatják át a delegáltak az ajándékba adott útravaló csomag részeként. A Nyíregyházi Egyetem népzenész oktatói és hallgatói nívós kulturális műsorral készültek a programra, amelynek elsődleges célja a kapcsolatépítés, az együttműködési lehetőségek feltérképezése oktatási és kutatási területen, idővel hallgató- és oktatócserék lebonyolítása. A találkozót tárgyalások követik majd – tette hozzá Ferencziné dr. Ács Ildikó.

– Biztos vagyok benne, hogy a meglátogatott egyetemekkel gyümölcsöző kapcsolatokat fogunk ápolni – erősítette meg Aldo Nelson Bona, az ABRUEM elnöke.

PI
hirdetés