Bronz Erdélyből és Ceglédről

Bronz Erdélyből és Ceglédről
© A kézdivásárhelyi dobogó harmadik fokán jobbra Molnár Dávid | Fotó: tudósítónktól
A megyebeli asztaliteniszezők közül Kézdivásárhelyen Molnár Dávid, a területi versenyen Laskai Írisz remekelt.

Rangos és népes mezőnyben mérettette meg magát Molnár Dávid, a Nyírbátori ASE versenyzője, aki az erdélyi Kézdivásárhelyen indult újonc, vagyis U12-es viadalon. A románok korosztályos szinten a sportág kontinentális élvonalához tartoznak, a januári serdülő Európa-ranglista első három helyezettje közül például kettő lesz román.

Dávid alaposan helytállt a viadalon, egészen az elődöntőig menetelt, ahol csak 3:2-re végződött nagy csatában veszített a későbbi győztes Bogdan Radoi ellen.

A NAC Nyíregyháza játékosai a kelet-magyarországi újonc területi versenyen vettek részt Cegléden. A II. osztályú ranglistaviadalnak számító megmérettetésen az U11-es kategóriában Laskai Írisz szerepelt a legjobban, aki a harmadik helyen végzett. Az összevont újonc kategóriában három nyíregyházi is felkerült a főtáblára, Laskai Írisz a negyeddöntőbe jutott, és ott – miként a másik versenyszámban – a későbbi győztestől szenvedett vereséget. Klubtársai közül Juha Marina és Kovács Eszter a legjobb tizenhat közé jutásért búcsúzott.Sporthírek


hirdetés