Bronz, réz, alumínium

A színesfém-kereskedő telepeket ellenőrizték a hatóságok és az érintettek.

Huszonkilenc, színesfémhulladékot felvásárló telephelyet ellenőriztek június elején egy akció során a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai. Az egyenruhásokat elkísérték a Munkaügyi Felügyelőség, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, az APEH, a Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének, az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató és a MÁV emberei.

Veszélyes üzem
Az ellenőrzés során az akcióban részt vevő rendőrök és közreműködők ellenőrizték az adott telephelyen tartózkodó személyeket, illetve azokat, akik színesfémhulladékot vittek a telepre, elszámoltatták őket árujuk eredetéről. A nyomozók biztosították a különböző szakhatóságok ellenőrző tevékenységének zavartalanságát. Bűncselekményből származó tárgyat nem találtak. Hatvanhét embert igazoltattak, összesen 635 ezer forint bírságot szabtak ki. 19 esetben kezdeményeztek eljárást, 29 esetben figyelmeztettek kisebb súlyú szabálytalanságok miatt.

Egy telephelyet 12 napra bezártak a bevételezett hulladék nem megfelelő dokumentálása miatt. Ráleltek egy illegális telepre is; egyelőre vizsgálják, hogy valóban működött-e törvényen kívül. Feketén foglalkoztatott emberek miatt az APEH hét esetben kezdett eljárást, egy helyütt pedig egy gépet kellett azonnal leállítani: működése veszélyt jelentett a dolgozókra. Az akcióról a Naplót a Debreceni Rendőrkapitányság sajtóreferense, Juhászné Kiss Katalin tájékoztatta.
hirdetés