Bírósághoz fordul az MSZP Pécsen

Pécs – A Baranya Megyei Bírósághoz fordul a szocialista párt Pécsett, miután a területi választási iroda pénteki döntésével patthelyzet alakult ki a városi közgyűlésben. Ugyanannyi mandátuma van az MSZP-nek mint a Fidesznek és az Összefogás Pécsért Egyesületnek együtt.

A döntés még nem jogerős, ezért fordulnak a szocialisták a bírósághoz – jelentette be Tasnádi Péter a város polgármestere. Hozzátette: várhatóan a jövő héten dől el, hogy a bíróság helyben hagyja-e a választási iroda határozatát.

A múlt vasárnapi választásokon Tasnádi Péter polgármester mandátumával együtt 21 helyet kaptak a városi közgyűlésben a szocialisták, 16-ot a Fidesz, kettőt az SZDSZ, és egyet-egyet az MDF és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE). Miután a területi választási felülvizsgálta a töredékszavazatokat is kiderült: 2 mandátummal kevesebb jár az MSZP-nek, abból az egyiket a Fidesz, a másikat pedig az ÖPE kapja meg.

Így mandátumegyenlőség jött létre: 19 mandátuma van a szocialista pártnak és ugyanennyi a Fidesznek és az ÖPE-nek együtt.

A mérleg nyelve az SZDSZ vagy pedig az MDF lehet, a liberálisoknak ugyanis 2, a kisebbik ellenzéki pártnak pedig 1 mandátuma van. Bár a liberális párt nem kötött választási megállapodást a szocialistákkal, hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek.
hirdetés