Nyíregyháza hírei

2013.11.19. 13:27

Ingyenes balkáni filmest az art moziban

Nyíregyháza -  Balkáni Filmestre invitálják a filmek, művészetek, mozi világának kedvelőit a Nyíregyházi Főiskola 2. évfolyamos kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatói november 22-én 17 órától a Krúdy Gyula Art Moziba.

Nyíregyháza -  Balkáni Filmestre invitálják a filmek, művészetek, mozi világának kedvelőit a Nyíregyházi Főiskola 2. évfolyamos kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatói november 22-én 17 órától a Krúdy Gyula Art Moziba. Péntek este Kertész Sándor tart előadást a filmplakátok történetéről, a legérdekesebb darabokból kiállítás nyílik a hallban. Ezt követően a balkáni ízek világát ismerhetik meg a filmest vendégei egy Kelet-Európa gasztronómiai jellegzetességeiből álló kóstoló keretében.

Dr. Drabancz M. Róbert Kelet-európai filmtörténetről szóló előadása után a Dombokon túl című nagy sikerű román filmdrámát láthatjuk a filmvásznon, amely a tavalyi Cannes-i fesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyvnek (Cristian Mungiu), valamint a legjobb női alakításért járó díjat (Cristina Flutur, Cosmina Stratan).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!