Nyíregyháza hírei

2013.11.21. 10:34

Megkérdeztük: Szerinted milyen az ideális iskola?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, szerintük milyen az ideális iskola.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, szerintük milyen az ideális iskola. Erdei Bianka Vivien így válaszolt: – Az sem jó, ha a tanárok túl lazán tartják a gyeplőt, hiszen az iskola azért van, hogy oktassa, nevelje a fiatalokat, de túl sokat követelni sem szabad tőlünk, mert akkor kudarcként éljük meg a diákéveket. Mindenkiből azt a maximumot kell kihozni, amire képes! Tóth Ivett a közösségi erőt tartja a legfontosabbnak. – Ahol jó az osztályközösség, ott egymást segítik a diákok a tanulásban, felzárkózásban, fejlődésben, ahol nem, ott leronthatja a színvonalat az állandó vita, civakodás. – Összetartó osztályközösség, kedves, nyugodt, leckét számon kérő, de nem túl szigorú tanárok, szerintem ez egy jó iskola jellemzője – taglalta Maczkó Zsófia.

– A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos iskolába járok, ahol nagyon felkészültek, rendesek és diákcentrikusak a tanárok – mondta Reményi Tímea. – Szerintem nagyon fontos a keresztény szellemiségű nevelés, ami megnyilvánul az ott tanítók és tanulók mindennapjaiban, szavainkban, tetteinkben. Ez (is) kell egy ideális iskolába! – jelentette ki Mészáros Réka. Vajas Zoltán a Zay középiskola másodéves tanulója. – Sok múlik a tanárokon és az osztályközösségeken is. Jó csapatmunkával, összetartással hasznosan és vidáman telhetnek a diákévek!

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!